Тази тема за лепенето на основите, темата как да си направим собствена основа, и една камара подобни теми във форума винаги са ме изумявали с това как пчеларите са готови в името да спестят някой друг лев да загубят огромно количество лично време, което всъщност им е най-ценния ресурс. Този ресурс е много по-скъп от спестените 20 или 100 лева. За съжаление обаче те не го осъзнават това.
Крайният резултат - цял един загубен живот в криворазбрани икономии.
Предлагам да отворим нова тема "как да си палим пушилката, без да даваме пари за запалка или кибрит". Икономията на пари ще е "огромна", а времето кой ти го гледа - нали струва нула лева. И така - ето идеите:
Идея 1: Търкаме две пръчки една в друга. След има-няма 1 час ще сме получили огън и ще сме запалили пушилката.
Идея 2: Търсим кремък, парче стомана и гъба-прахан. Чукаме кремъка в стоманата, а искрите насочваме към гъбата. След има-няма 1 година тренировки ще добием умения да палим огън за по-малко от 10 минути.
Има още поне 100 идеи как се пали огън без пари, но аз глупака понеже не разбирам, похарчих лудата сума от 50 стотинки и си купих газова запалка. Наистина моето е много тъпа идея, защото тази запалка се изтощава за около 1 месец и трябва да си купувам запалки пак и пак и пак. Но какво да се прави - всеки има право да страда от собствената си глупост, и аз в това число.![]()
![]()
![]()

Цитат