Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 264

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    E Матеев вече се убеди, в каква немилост сме пчеларите - хайде кажи сега, като човек бизнесмен, какво можем да направим. Дай някаква идея конкретно по въпроса за пръсканията, защото докато този проблем не се реши, всякви протести, искания и петиции относно други въпроси, са чисто и просто безсмислени. Проблем номер едно за пчеларите в България, са безразборните пръскания - всичко останало е на второ четене. И не един път съм заявявал във форумите и сред колеги - докато някой богат пчелар не си изпати, нямаме шанс: та ти отговаряш на това "предсказание". Измисли нещо и за другите колеги не знам, но имаш моята пълна подкрепа - каквото мога (то какво ли мога де - ако можех ... нали) ще направя.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от kando Виж публикацията
    E Матеев вече се убеди, в каква немилост сме пчеларите - хайде кажи сега, като човек бизнесмен, какво можем да направим. Дай някаква идея конкретно по въпроса за пръсканията, защото докато този проблем не се реши, всякви протести, искания и петиции относно други въпроси, са чисто и просто безсмислени. Проблем номер едно за пчеларите в България, са безразборните пръскания - всичко останало е на второ четене. И не един път съм заявявал във форумите и сред колеги - докато някой богат пчелар не си изпати, нямаме шанс: та ти отговаряш на това "предсказание". Измисли нещо и за другите колеги не знам, но имаш моята пълна подкрепа - каквото мога (то какво ли мога де - ако можех ... нали) ще направя.
    и да не си бизнесмен колега можеш винаги да отмъстиш на арендатора по свой начин щом институциите нехаят
    просто ти трябва малко въображение/ф22 върши чудеса/
    днес в община златарица тракторите за пръскане излязоха в 11 00 в 15 00 отидоха на друг блок цял ден треперя
    за моя радост за сега няма проблеми

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Съжалявам за понесените загуби. Миналата год. пролетта и при мен имаше умрели пчели пред кошерите. Не бяха в такива размери. Но в селото където ми са пчелите не бяха садили рапица. Тази год. има. На 12.04. си ходих и всичко беше нормално, даже извадих малко мед. Какво ли ще заваря сега като си отида?
    От цялата работа излиза, че и листният тор е отровен за пчелите!
    Миналата год. октомври говорих с единият от арендаторите по повод на пръсканията на рапицата. Думите му бяха: Ще пръскам само нощем, как да убивам нещо което ми прави парите? Ще разберем след време.

Поздрави, Г. Георгиев

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Проблемът не в това че са пръскали рапицата преди време а в това ,че пръскат сега житата и изпаренията ги тровят.Щом пчелна майка излязла за оплождане я постига същата участ замислете се тя как и от къде би се на тровила.
    Милен Михов

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от kapanec Виж публикацията
    Проблемът не в това че са пръскали рапицата преди време а в това ,че пръскат сега житата и изпаренията ги тровят.Щом пчелна майка излязла за оплождане я постига същата участ замислете се тя как и от къде би се на тровила.
    Ако това е вярно (а на мен ми изглежда да е така), то след всяко пръскане в радиус до 5км от пчелина е добре поне 24ч след това пчелите да не излизат от кошерите.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.05.2014
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Ако това е вярно (а на мен ми изглежда да е така), то след всяко пръскане в радиус до 5км от пчелина е добре поне 24ч след това пчелите да не излизат от кошерите.
    Въпросът е, че това не може да стане. Може, но е мъчително за пчелите. Както знаеш "шило в торба не седи". Сега семействата са силни и дори разширени с един корпус вътре пак става сериозна жега, когато са затворени всички входове. Особено като нагрее слънцето. 24ч затвор е почти равносилно на смърт, да не говорим за изпадане на семейството в роево настроение. Аз съм си мислил за постарянето отгоре на корпус, изграден изцяло от мрежа, дали няма да разреши до някъде тези проблеми, но това пак е свързано с допълнителни разходи за изработка, тестове и т.н. Аз извадих късмет, че като пръскаха житото целия ден беше със значителна облачност и слънцето не се показа. Въпреки това когато прелките се отвориха 50% от пчелите се захванаха на грозд пред кошера, а от вътре бученето за вентилация на кошера се чуваше от 50 метра. Представи си в слънчев ден какво се случва в кошера.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    С изцяло мрежесто дъно е малко по-добре положението, но пак е тежко.
    При пчелите има мед, защото има ред!

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Все още жегите не са толкова големи като през юни-август. А и при дилемата "затвор или газова камера" вие лично какво бихте избрали?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Някой да е наблюдавал пчели да посещават НЕцъфтящи растения..... Никой няма да спре да си пръска посевите срещу мана, гъбички или плевели, само щото е забранено пръскането на растения по време на цъфтеж.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •