Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
Взех старото българско зарядно за акумулатори със селенов изправител. На 12 V лепи основите за 4 - 5 секунди. Да се има предвид, че основи за пръв път пипнах преди 2 седмици, като ги купих. Даже не знам на ръка как става. Обтелване направих двойно W. Не съм улучил добре средната линия на летвите при обтелването, но пак става добре. Какво означава да "прегори" восъка, след като теловете ги пипам на ръка при лепенето, без да ми парят?
За да се залепи основата е необходимо восъка да се разтопи и телта да се впие в него. Това става при температура над 62°С. За да не чувстваш парене при тази температура или тя не е толкова или имаш проблем с чувствителността. Ако температурата е ниска няма истинско залепване и това ще се разбере при първото центрофугиране.

//offtopic
Това ме накара да си спомня за един майстор, който ни учеше на бобиньорство като ученици в техникума. Кожата на пръстите му беше толкова загрубяла, че държеше с едната ръка фазата, а с другата нулата на кабел, включен към 220V и не го биеше ток.