Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1002

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Да питам по темата?
    Купих 20 кг стафиди за проба,ако стане добра ракия почвам по редовно да купувам и да нося на дедко да зареждаме .Какво мисля да правя,накисвам 20те кг.в около 40 л.гореща вода ,след няколко часа завъртам с бормашината а на другия ден меря захарноста.Ако се наложи добавям вода да я докарам около 20,след което добавям и дрождите. Нататък би трябвало да е ясен филма-ферментация и дестилация.Има ли някаква друга подробност или да зареждам???

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от vlado 9 Виж публикацията
    Има ли някаква друга подробност или да зареждам???

Има една подробност.Пробвал съм вино от стафиди-нямам думи да го опиша.Донесе го един сицилианец(домашно).Иначе за ракия от стафиди не мога да кажа,но за да се сварят стафидите на ракия,най-напред трябва да станат на вино-демек да ферментират.Така,че........

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Има една подробност.Пробвал съм вино от стафиди-нямам думи да го опиша.Донесе го един сицилианец(домашно).Иначе за ракия от стафиди не мога да кажа,но за да се сварят стафидите на ракия,най-напред трябва да станат на вино-демек да ферментират.Така,че........
    .........да го оставя на 23-24 захарност ?По принцип алкохола който ще се получи е е същия като градус-количество ,но при по високата захарност би трябвало да стане на добро винце след ферментацията .Така ,че .....ще го оставя с 24 захарност ,пък и стафидово винце може да опитаме.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •