Много съм зает и все не ми остава време да пиша във форума, но съм запланувал да ви опиша един случай от 13.04.2016 г., когато ми звънна един пчелар от с. Куцина, общ. Полски Тръмбеш. Човека е член на КБП и се е видял в чудо, защото нито една държавна институция не му обръщаше внимание на неговите сигнали за пръскане с хеликоптер около пчелина му.

Накратко - кмета му казал, че не знае за това пръскане, не е уведомен и разбираш ли - нищо не може да направи по въпроса. От ОДБХ му казали, че не са разрешавали подобно пръскане. Дори са му казали, че това е криминално пръскане, но разбираш ли - нищо не може да се направи по въпроса. От 112 му казали да отиде в полицията и да подаде молба. Въобще - пълна абдикация на всички държавни институции.

Човекът ми звъни отчаян по телефона и ме моли да направя нещо. Хеликоптера е пръскал в продължения на няколко часа и продължава да пръска докато човека говори с мене (чува се по телефона). Хеликоптера е продължил да пръска и през следващите 2-3 часа, през което време аз изправих на нокти всички държавни институции, до които успях да се докопам. Хубавото при мене обаче беше това, че всички разговори се записваха, така че в следващите дни ви обещавам да публикувам малко бисери, изречени от държавни служители ........

Накратко - развънях кого ли не и къде ли не по всички висши държавни служители, на които имах номера. В интерес на истината получих пълно съдействие от служителите на МЗХ, които от своя страна поеха случая в ръцете си и успяха да предизвикат провекра на място от местни служители от В.Търново, които преди това отказаха да съдействат на пчеларя и после на мене.

Крайния резултат от случая - аз излязох виновен, защото изправих на нокти цялата държавна администрация, а най-накрая се оказа, че хеликоптера е пръскал с обикновенна листна тор. Това ми беше казано на мене вечерта след приключване на случая, но според разследването, което ние проведохме, се оказа че това не е много вярно, защото в листната тор е бил налят и инсектицид (не си спомням точното му име, но го знам). С две думи - случая беше заметен под килима, от МЗХ ми се понацупиха, че съм вдигнал такава олелия, и дори ме обявиха за виновен, защото разбираш ли арендаторите имат право да пръскат с листна тор когато си искат и колкото си искат, без да уведомяват никого. Все още важи старата Наредба 15 и т.н. ........

Сега вече нямам очи да звъня в МЗХ, дори и цялата селскостопанска авиация да се вдигне във въздуха и да си направи авиошоу с пъскане над пчелина ми или над пчелина на някой друг пчелар. Докато не започнат да мрат пчели нямам право да се обаждам, защото разбираш ли пак ще сбъркам .....

Това беше накратко ...... но ще има и повече подробности, когато се поосвободя малко ......