Здравейте колеги ! Да ви попитам няколко въпроса... Значи , на 01.04 сложих магазините тъй като мислих да права отводки след акацията ,нооо.. Сложих магазините като бяха на 8пити пило и 10 междурамия пчели (кошерчетата са ми ДБ 12) .За около седмица седмица всичко пълно 12р пило 12 междурамия пчели. В магазина слабо на 3-4 междурамия пчели. Отнех по 2 рамки пило и си направих отводка на 4рамки. Днес отварям и гледам в магазина почти пълно с пчели ,дори 4пити с мед взели да запечатват (няма мн на близко рапица около мен 2,5-3км,но съм в града и има мн овошки) . Имам на близо акация ,според вас кога доло горе ще цъфне в нашият северозападен край ? Гледам май лошо време ще е покрай акацията. Дали да извъртя питите и да вляза в акацията с чист магазин или да сложа 2ри? Забравих да спомена че за около месец са ми изградили и съм подменил по 3плодникови рамки. Сега април почти са изградили още 2. В Магазините сложих 11пито 7 изградени 4 не изградени през 1 пита. Ако сложа 2ри магазин с изградени и не изградени или вече само ВО?