Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 213 от 677 ПърваПърва ... 113163203211212213214215223263313 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,121 до 2,130 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Никой не те кара да ровиш по кошерите. Сваляш майката с 2 пити отворено пило и 8 основи и повече не се занимаваш с тях до края на лятото. Дали ще изпадне в роево, не вярвам. Поне при мен за почти 20 години, никога не се случвало. Осевн това като извъртиш меда, спокойно може да си бракуваш колкото пити искаш още през сезона.
    Прави си, но за сега имам други цели, вече съм изградил основите и бракувал питите а и 40 кошера X 8 основи са много а при положение че работя с магазини няма какво да правя извадените рамки. За това имам друга технология на работа която миналата година много ми хареса от към по лека работа, по малко манипулации и повече добиви. Аз миналата година свалих майката с всичкото пило без основи в 1ви корпус и за броени дни изпаднаха в роево.

Автор
    Регистриран
    06.01.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Миро,не чакай акацията,а през уйкенда им сложи по един магазин.Струва ми се,че тази година,безпашие м/у акацията и липата няма да има.И ако има ще е една седмица макс.
    Здравей Ангеле, в сряда им сложих основи да градят според силата на семейството. Даже ми се стори , че се разминахме на излизане от Арчар.В неделя ще им сложа по един магазин с основи, че нямам изградени толкова, а за акацията ще получат втори с основи.Нямах време да ги преглеждам, защото бях на работа, но ми се струва, че са блокирали майките с това забавяне и сигурно ще извъртя някоя и друга рамка. Преди акацията ще извъртя плодника и дано качат нещо и в магазина.

п.п. Имаш голяма черна точка от миналия път,а вече пия бира.Почерпката е от мен.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Опасно закъсняваш с магазините.Пчелите трябва да има къде да работят и складират в противен случай.......не чакат....Иначе и аз пия бира от 01.07.1986г.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    [QUOTE=Nik_m;92503] но за сега имам други цели, вече съм изградил основите и бракувал питите а и 40 кошера X 8 основи са много а при положение че работя с магазини няма какво да правя извадените рамки. За това имам друга технология на работа която миналата година много ми хареса от към по лека работа, по малко манипулации и повече добиви
    Следвай това което си пробвал и се е доказало в процеса на работа .Ние акъли даваме наред ,но дали ще пасне предложението с твоя район е само догатка. Но рапицата държи до 5 дена след като извадиш питата от кошера /зависи каква е температурата в помещението.Колкото е по –ниска ,толкова по бързо се бетонира .В кошера издържа до 8 дена/в зависимост ,дали са крайни или към средата / и пак трудно се центрофугира ,половината килийка остава .Тук ,един колега писа че никога не е имал проблеми с оставената рапица .А доколко е било рапицов мед ,един господ знае.Само колегата си е мислел че зимува на рапицов мед.При смесване с какъвто и да е друг ,проблеми няма . Пожелавам ти ,да се срещнат всичките ти въжделения за сезона !

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Новодомци в града.
    В петък преместих тези хубавици от пчелина в града. Същите ще ги ползвам за материал за майките тази година, а пък и за отглеждачи. Лакомниците им трябваше малко време да надушат цъфналите кестени по парковете и веднага им се нахвърлиха.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри pho.jpg‎  
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Наслагах на тези които са усвоили магазините на 100% 2ри магазин, някой не са се качили въобще в магазина, но за сметка на това 2рия корпус са го наблъскали почти само с мед а майката са я свалили в 1вия корпус.
    За сега изглежда много добро положението, ще видим като взема да вадя дали ще е така.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    При мен след като реших да правя ротация чак след рапицата и сложих магазини, сега гледам, че вече са усвоили и долния корпус почти изцяло, като има пило и в двата корпуса, но не мога да кажа по колко тъй като не исках много много да ги ровичкам. Става въпрос за 2 семейства, които ги гледам по абсолютно еднакъв начин от миналата година откакто бяха отводки. Развитието им също беше еднакво, но сега интересното е, че единия вече пълни магазина(3-4 рамки), а другия още не се е качил.
    При пчелите има мед, защото има ред!

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Ника, защо не пробваш на някои от тези "някои" които не се качват, да сложиш магазина под корпус 2. Ей така, с експериментална цел? Или па да не би твоите да искат да пълнят само ЛР корпуси, хаха.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    ... Аз миналата година свалих майката с всичкото пило без основи в 1ви корпус и за броени дни изпаднаха в роево.
    Това ти е грешката. Когато ограничаваш майката , трябва да и осигуриш място за снасяне.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Автор
    Регистриран
    05.06.2015
    Пчеларски район
    Лом
    гр.Лом 18.04.2016г. 17.41ч.
    55555.jpg

Страница 213 от 677 ПърваПърва ... 113163203211212213214215223263313 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •