Владо това 16т сигурно са 16 тенекии.И аз така им задавам заданиe за годината.В началото на пролетта им поставям бележка с задачата,но само 4т. + 3о. +2м.
Владо това 16т сигурно са 16 тенекии.И аз така им задавам заданиe за годината.В началото на пролетта им поставям бележка с задачата,но само 4т. + 3о. +2м.
Този пост е редактиран от Ангел Йосифов; 17.04.2016 в 18:49.
На 11позиция сложих основа за градеж на 12 та е пита с пило на 13магазинна рамка (за търтеево пило-строителна )14и 15 са с перга,след тях двете са с нектар и там сложих още една основа за градеж.Идеята ми е зад питите с перга да слагат само мед,ако се наложи да го пръскам да не е от пити в който е гледано пило.Дали ще се получи?
ПП 16т. е 2016г.тежка основа,инак това с плана за сезона на бележка ми добро
Начало на цъфтеж на ябълката.Имам си и новодомци.DSC_0017.jpgDSC_0015.jpg
За толкова години и кошерите не са мръднали. Евала на майстора.![]()
Ситуацията снощи - около 20градуса, добър летеж, но вече без цветове по ябълките и другите овошки след сутрешната слана, която казват била доста дебела. Навсякъде е зелено и единственият цъфтеж за момента е на цветята и тревите по ливадите.
Всички получиха по малко сироп и основи за, да не мислят за глупости като захлади и завали следващите дни. Чакам следващото отваряне преди великден за Демари и магазини.
При мен свърши ябълката много бързо заради 30 градосова жега, но от около 10-12 дни цъфти един блок с рапица на разстояние около половин километър, и пчелите надушиха рапицата.
До вчера беше като при главна паша, строят пити, и не взимат сироп от хранилките /пробвах ги/, задръстени са още от черешата и ябълката, и строят в празните пити и слагат пило в тях.
Само че започна лошо време, и не се знае до кога ще продължи.
при вас нямаше ли сняг през ноща тук на бояна по-валя
Облаците се разбягаха, вятъра утихва. Тази нощ се очертава здрава слана и финала на овощните дървета. Жалко. При предишната слана, при по-високи дневни температури слезе до -4. Ако има такава зависимост, тази ще е... екстра. Прогнозата е за -3, но при пчелина е винаги 1-2 градуса по-студено.
Ако видиш звезди тази нощ, ще има здрава слана. При мен ще утрепа всичко. А след 1-2 седмици пак ще го направи, каквото не е изтрепала.
Е това е ранното развитие!
Но това е и при кошерите, ............Няма паша.....
Имаше слана!
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))