Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1251

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Владо това 16т сигурно са 16 тенекии.И аз така им задавам заданиe за годината.В началото на пролетта им поставям бележка с задачата,но само 4т. + 3о. +2м.
    Този пост е редактиран от Ангел Йосифов; 17.04.2016 в 18:49.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Владо това 16т сигурно са 16 тенекии.И аз така им задавам заданиe за годината.В началото на пролетта им поставям бележка с задачата,но само 4т. + 3о. +2м.
    На 11позиция сложих основа за градеж на 12 та е пита с пило на 13магазинна рамка (за търтеево пило-строителна )14и 15 са с перга,след тях двете са с нектар и там сложих още една основа за градеж.Идеята ми е зад питите с перга да слагат само мед,ако се наложи да го пръскам да не е от пити в който е гледано пило.Дали ще се получи?
    ПП 16т. е 2016г.тежка основа,инак това с плана за сезона на бележка ми добро

Автор
    Регистриран
    21.05.2015
    Пчеларски район
    Плетена.общ.Сатовча.1000н.в.
    Начало на цъфтеж на ябълката.Имам си и новодомци.DSC_0017.jpgDSC_0015.jpg

За толкова години и кошерите не са мръднали. Евала на майстора.

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Ситуацията снощи - около 20градуса, добър летеж, но вече без цветове по ябълките и другите овошки след сутрешната слана, която казват била доста дебела. Навсякъде е зелено и единственият цъфтеж за момента е на цветята и тревите по ливадите.
    Всички получиха по малко сироп и основи за, да не мислят за глупости като захлади и завали следващите дни. Чакам следващото отваряне преди великден за Демари и магазини.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    При мен свърши ябълката много бързо заради 30 градосова жега, но от около 10-12 дни цъфти един блок с рапица на разстояние около половин километър, и пчелите надушиха рапицата.
    До вчера беше като при главна паша, строят пити, и не взимат сироп от хранилките /пробвах ги/, задръстени са още от черешата и ябълката, и строят в празните пити и слагат пило в тях.

Само че започна лошо време, и не се знае до кога ще продължи.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    при вас нямаше ли сняг през ноща тук на бояна по-валя

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Облаците се разбягаха, вятъра утихва. Тази нощ се очертава здрава слана и финала на овощните дървета. Жалко. При предишната слана, при по-високи дневни температури слезе до -4. Ако има такава зависимост, тази ще е... екстра. Прогнозата е за -3, но при пчелина е винаги 1-2 градуса по-студено.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Ако видиш звезди тази нощ, ще има здрава слана. При мен ще утрепа всичко. А след 1-2 седмици пак ще го направи, каквото не е изтрепала.

Е това е ранното развитие!

Но това е и при кошерите, ............Няма паша.....

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Имаше слана!

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •