Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 38

Разгънат преглед

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Този пасаж най ме впечатли признавам че него знаех (явно ми липсват знания прочел съм десетки книги и стотици статии на пчеларска тематика но не помня да съм го чел) дали е вярно защото аз търся вароа само в далаците и само тях унищожавам а не по питите:

Следва да се отбележи особеността на поведението на самката на кърлежа вароа: те макар и да се стремят да снасят яйца в килийките с търтеево пило, но отдават предпочитание не на прясно построените, а на тези, от които не веднъж е излизало това пило. Затова процентът на опаразитяването на търтеевото, а така също на пчелното пило даже в светло – кафява пита е значително по – висока, отколкото в прясно построената. По тази причина способът на борба с кърлежа посредством унищожаването на търтеевото пило в строителните рамки не може да притежава достатъчно висока ефективност.
    Този пост е редактиран от Георги 1974; 16.04.2016 в 21:22. Причина: Допълнение

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •