Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1589

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Ванка,кое да ви се връща?Да ви се напълнят капаните или рояците да се връщат обратно в кошера.А между другото и втория капан е сработил.Двата капана са на 20км един от друг.Най-вероятно става въпрос за първаци,което ще рече,че до цветница ще имам време да презарадя за втораците.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Ванка,кое да ви се връща?Да ви се напълнят капаните или рояците да се връщат обратно в кошера..
    Да се пълнят капаните Ачка ,ама да не са от собствените ! Ще има реколта явно ! Ако не е някой по Демари,ще е някой по програми !

Потребител
    Регистриран
    05.04.2015
    Пчеларски район
    Хасково
    И мен вчера ме изненадаха.Когато ги отворих си мислех дано са се засилили че да мога отводки след акацията да направя и когато ги отворих-изненада!Развили са се на по 8 пити някои ,а някои са изпълнили плодниците и по стените има пчели.Най-крайните 2 плодникови пити са с мед а магазините са пълни до половината с мед също.Има рапица на близо.Да попитам да надраскам ли плодниковите пити и да ги сложа между пилото да ги изчистят и качат този мед в магазините а от там преди акацията да ги исцедя или друга идея ако имате?Целта ми е този мед да го махна от плодниците защото сигурно има и рапица омесен.Мисля когато се забелят цветовете на акацията тогава да го направя това.Сега тук а в региона-Хасково акацията е завързала грозчетата ама са малки още

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    За сега постави още по един магазин,за да има къде да работят и развиват.А в началото на акацията,тогава може да се освободи място за нея.

Потребител
    Регистриран
    05.04.2015
    Пчеларски район
    Хасково
    Магазини имам но са само с восъчни основи!Сега кошерите всички са с по един магазин със изградени пити.Мога да ги подредя в два магазина като са пита-основа-пита-основа.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Aко са 10-ци,до акацията трябва да станат с 3 магазина,а за акацията още един.

Потребител
    Регистриран
    05.04.2015
    Пчеларски район
    Хасково
    Кошерите са Дадан/т-Блат 10 рамкови.До сега 3 магазина не съм стигал Другия ден ще им сложа още един магазин та да са 2.Благодаря ви за съветите!Тъкмо имам сята и фацелия сега е повече от педя и завързва цветове.Тъкмо след акацията ще има и фацелия.

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    Чанко, мислех да изчакам малко и утре да драсна по тази тема , но сега ми се ще да успокоя колегите. До колкото разбрах препарата с който пръскат не е толкова опасен за пчелите, а най вече за яйцата на комарите. А що се отнася за времето за пръскане днес пръскаха до 9 ч 45 мин. И тъй като е време за ракия наздраве на всички.

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    20160423_131554.jpg
    Днес изцапах центрофугата, обаче меда не е бял, а цвета му е като липов. Някой може ли да даде предположение ?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от boris Виж публикацията
    Днес изцапах центрофугата, обаче меда не е бял, а цвета му е като липов. Някой може ли да даде предположение ?
    "Утре или вдругиден ще пиша какво е положението. Аз съм много притеснен. В окото на бурята съм. Там дето са най - многото кърфички на картата."
    Охооо, ние те ожалихме, а ти медец вадиш.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •