Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 30 от 39 ПърваПърва ... 202829303132 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 291 до 300 от общо 385
    Всичко е в гените в крайна сметка ,Баща ми след ухапвания по лицето само се чеше и ми се чуди защо сам с защитно облекло,а той никога не се е занимавал с пчели,Дано сам взел повечко от неговата кръв

Наблюдател
    Регистриран
    25.06.2015
    Не мисля , че нямаш повод да се притесняваш. Най- опасната проява на алергия е т.н. анафилактичен шок който настъпва много бързо след попадане на алергена в организма изразява се със рязко падане на кръвното налягане и отоци по тялото .Най-опасен е този около врата (едем на Квинке) от който може да се получи задушаване. Анафилактичния шок може да се провокира от изключително малко количество от алергена . Аз съм лекар и като студенти ни учеха , че даже пробата за алергия (скарификационна проба) може да отключи шок.
    Така , че щом след ухапване на три пчели ти се зачервява само локално си ОК. Разбира се винаги всеки пчелар трябва да има урбазон под ръка .

Медикаменти ще взема за всеки случай със сигурност,Нека си стоят в шкафа пък дано не се налага, Дано тялото ми свикне с отровата леко по леко че като ме жилнат по кутрето става по голямо от палеца,Преди да взема кошерите са тествах с една пчела но не знаех че отока може да се появи на другия ден,Иначе подуването минава за 2 или 3 дена ,Това че ужилването сваля кръвното пък ми е добре дошло, че по принцип ми е високо

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2015
    Пчеларски район
    общ.Левски,обл.Плевен
    Колеги ,не знам при вас как е,но като начинаещ пчелар когато ме нажилеха повече пчели започваше да ме сърби в слабините.След хапче алергозан и две глътки ракия много бързо ми минаваше.Това ми го е казал един стар пчелар и съм го изпитал върху себе си.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    30-40млл твърд алкохол действа противоположно на пч.отрова.Алергозана и климастина действат успоредно с пч.отрова.Това ми беше обяснено в спешен център след употребата на именно тази комбинация.

Днес получих първото ухапване в областта на главата.Колко време трябва да мине за да разбера дали нямам проблеми с алергия

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Ако няма при различни хора някакви различни отклонения при мен беше 3-4 мин максимум.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Извинявам се не те разбрах помислих че питаш за алергичен шок.

Да за алергичен шок беше въпроса но вече минаха 3 часа би трябвало всичко да е ок

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    По врата и главата, трябва повишено внимание! Патил съм посред нощите...Слагай лед отрано, сваля отока!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Страница 30 от 39 ПърваПърва ... 202829303132 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •