Благодаря ви за бързите отговори, точно като Acer Platanoides Globosa е. А дали може и име на български, че не го намирам нещо (дано не ставам нагъл)
Благодаря ви за бързите отговори, точно като Acer Platanoides Globosa е. А дали може и име на български, че не го намирам нещо (дано не ставам нагъл)
Обикновен явор или кленhttps://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%AF....-.lindsey.jpg
И аз да попитам?
Няма име на български, това е обикновен явор. Някога, някъде се получила мутация и някой явор показал склонност да расте като топка и го кръстили Глобоза (кръгъл).
Оттогава клончета от него се присаждат и се продават като декоративни дървета. От семена не става такова растение.
Прилича ми на Oenothera biennis / Енотера
"Не вярвайте на мнения, а на факти!" Р. Кийосаки
И на мен ми прилича на него, но ме смущава фактът, че на няколко места прочетох, че енотерата цъфти през нощта, а през деня може да цъфти само ако е под дебела сянка. Моето обаче е на припек, цъфти през целия ден, пчелите го пасат, вечер цветовете се затварят, а на сутринта се отварят отново.
Интересно, най-горната снимка в линка май си е баш на дневна светлина.
P. S. Също така пишат, че цъфти от юни до септември, а моето през юли вече е свършило.![]()
Пасат нещо жълто моите, целите омазани в жълто се прибират. Около мен цъфти магарешкото тръне, даже слънчогледа още не е почнал. Разходих се и гледам това:
медоноси1.jpg
медоноси2.jpg
медоноси3.jpg
Каво е това дърво?
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Китайски мехурник.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))