Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 211 от 677 ПърваПърва ... 111161201209210211212213221261311 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,101 до 2,110 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Те и сега на основи, изградени рамки няма!
    Да де, но като отидеш вече всичко може да е изградено и запълнено.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Да де, но като отидеш вече всичко може да е изградено и запълнено.
    Надявам се, подготвил съм рамки с основи.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Днес прехвърлих всички строителни рамки до пилото да не слагат мед по тях. Няма и помен от роево, не видях нито една маточна чашка. Вече са се качили в магазините и работят. В корпусите има по 3-4 пити с мед и имам въпросче за тях. Дали ще може да ги извъртя след акацията за да не отварям място на майката да работи, или ще стегне много меда и няма да има вадене?

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    В корпусите има по 3-4 пити с мед и имам въпросче за тях. Дали ще може да ги извъртя след акацията за да не отварям място на майката да работи, или ще стегне много меда и няма да има вадене?
    Какъв ти е замисъла за да ги оставиш след акацията? При мен ,като и гледам развитието ще зачене след 20–25 дена .Ти си хептен на север.Значи още по –късно.Макар че нямам стокова акация ,какво правя –когато се появят първите 4–5 кичура цъфнала акация ,вадя от плодника всичко що има мед по него .Запечатан ,незапечатан –всичко .Центрофугирам и връщам в плодника /може да сложа и някоя основа / От тук нататък не вадя от плодника /вадя само ако трябва да освободя място за снасяне на майката/ Така се спасявам от зимуване на рапица .Винаги казвам –не ангажирам никого с моите похвати .Само споделям.Станат ли крайни –отпиши ги .

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Да няма място в плодника и да качат всичката акациа в магазина, и след каго извадя акацията да извада и рапицата от плодника.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.01.2016
    Пчеларски район
    Павликени
    Само,че как се вади бетон от рамките?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Точно това питам, понеже до сега не съм имал рапица плюс хубаво време и не знам дали след 20 дена ще може да се извади.

Автор
    Регистриран
    06.01.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Какъв ти е замисъла за да ги оставиш след акацията? При мен ,като и гледам развитието ще зачене след 20–25 дена .Ти си хептен на север.Значи още по –късно.Макар че нямам стокова акация ,какво правя –когато се появят първите 4–5 кичура цъфнала акация ,вадя от плодника всичко що има мед по него .Запечатан ,незапечатан –всичко .Центрофугирам и връщам в плодника /може да сложа и някоя основа / От тук нататък не вадя от плодника /вадя само ако трябва да освободя място за снасяне на майката/ Така се спасявам от зимуване на рапица .Винаги казвам –не ангажирам никого с моите похвати .Само споделям.Станат ли крайни –отпиши ги .
    Новобранец съм и имам едногодишен опит с пчелите, а тази година имам и рапица.От миналата година имам недоразвити отводки на 6-7 -8 рамки ДБ. Даже ги забавих с восъчните основи, но така се получава като носиш много тикви, както и да е.Та въпроса ми е сега им сложих основи за градеж и напълних плодника, цъфти рапицата, имат си много мед в плодника от овошките в миналогодишните пити.Мисля за акацията да им сложа магазини, та въпроса е до тогава те ще го запечатат. Да го вадя ли или да го оставя ? Ако го извадя няма ли да трупат в плодника акациевия мед и да не слагат в магазина.Ако го оставя ще го усвоят ли по време на безпашието преди липата.Няма как да запомня коя рамка съм я сложил по време на рапицата. Да им оставя ли най- крайните две рамки за резерв? Това са ми колебанията.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Миро,не чакай акацията,а през уйкенда им сложи по един магазин.Струва ми се,че тази година,безпашие м/у акацията и липата няма да има.И ако има ще е една седмица макс.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Миро,не чакай акацията,а през уйкенда им сложи по един магазин.Струва ми се,че тази година,безпашие м/у акацията и липата няма да има.И ако има ще е една седмица макс.

геле на всички ли може или само на тоя с 8 рамки

Страница 211 от 677 ПърваПърва ... 111161201209210211212213221261311 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •