Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Аз работя едновременно с двата вида кошери, въпреки че те не са съвместими един с друг. По-хубави са полските кошери на Lyson, но са по-скъпи, и освен това се доставят по-трудно и по-бавно.

Преди години, когато избирах с кой от двата вида кошери да работя, след дълги проучвания и тестове избрах ПОЛСКИТЕ КОШЕРИ. Заявих един ТИР тях още през февруари в Плевен. Лично се договаряхме с Томаш (собственика на Lyson) и лично си стиснахме ръцете за този ТИР и за една камара друго оборудване, на стойност почти 100 000 лева. ТИР-а трябваше да дойде до края на м. Април, после още един ТИР в следващите 2 месеца. Преведох аванса и започнах да чакам. И ........ голямо чакане падна. Кошерите започнаха да прииждат на малки количества в няколко последователни тира с друго оборудване в продължение на целия активен сезон. Скъсах си неврите от яд и главоболия. Тия от Lyson буквално бяха неадекватни въпреки десетките позвънявания и официални писма, в които им напомнях, че ако не си спазят сроковете, кошерите им въобще не ми трябват. Той като си мине сезона на отводките, за какво са ми нови кошери.

Най-накрая ми писна, звъннах на финландците и за има-няма 2 седмици те ми доставиха 2 TIR-a с финландски кошери. Седващата година пак купувах от финландците, по следващата година - пак и винаги те бяха точни, коректни и най-важното - отреагирваха светкавично.

Та това е - полските кошери са по-добри, но финладските са по-евтини и освен това човек може да си ги купи тогава, когато му трябват, а не тогава, когато му кефне на производителя.
Аз ще подкрепя Матеев. Когато избирах кошер разгледах и двата варианта. Корпусите на Lyson ми харесаха повече, защото и по четирите страни има каучуков профил, има различни дъна, на които могат да се поставят вътрешни прашецоуловители и имат високи капаци с няколко отвора. Тогава четох неговото мнение, че трудно се работи с Lyson, но помислих, че понеже той има хиляди семейства е имал такива проблеми. Аз реших, че за 50 кошера няма да имам такива главоболия. И така през ноември миналата година ги поръчах. Тогава ми казаха, че ще пристигнат средата на февруари. Тогава пристигнаха само половината, останалите уж трябваше да пристигнат през март, след това казаха началото на април и така до ден днешен ги няма.