Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 11 от 12 ПърваПърва ... 9101112 ПоследнаПоследна
Резултати от 101 до 110 от общо 347

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Kaкво ще кажете за тези витамини?
    http://www.mevi-bg.com/Preparati/Vitamix.html

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов
    Като гледам цените се питам,колко ли печалба си слага търговеца?А производителя дали си слага печалба???.И на края се питам какво всъщност ни продават?
    Дори и да пчеларствам със"100" кошера пак бих си произвеждал питките сам.
    Опасенията ми се оказаха основателни.На 20 01.13.подхраних с медено захарно тесто по 2,5кг на семейство.На едно семейство сложих апифонда-2,5кг.На 09.03 при прегледа от домашните питки беше останал само тензухът,а от апифондата бяха освоили не повече от 0,5кг.Кошерът подхранен с апифонда е с най-малко пило.

Ангеле нищо не доказва това. Днес говорих с друг колега, знаете го - "бачо иван", никой не може да го нарече неграмотен. Та той каза следния случай. Негов колега бил сложил по 2 питки на семейство, едната апифонда, другата медно тесто. Апифондата сложена над кълбото. Когато намаляла видимо повече от меденото тесто са им разменени местата. Вместо кълбото да почне да яде повече от меда, се премества под апифондата и я довършва изцяло при почти непокътната другата питка.

В момента разбирането е че тази захар амортизира по-малко пчелите в сравнение с меда.
    "Спокойствие и само спокойствие" - Карлсон който живее на покрива.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Давах от тях два сезона,не забелязах някакви големи резултати,но пък и аз съм новобранец.Мисля,че Ламонса ще вършат работа,но само с витамини не става - иска си акъл, опит и наблюдение,а витамините са най-накрая.

И аз съм ги давал тези витамини Витамикс Формула и особен ефект не съм видял. Сега ще пробвам Ламонса да видим с тях как ще е. Все пак не очаквайте каквато и да е добавка да ви направи семействата шампиони по добив или от към развитие. Слабо ли е едно семейство с каквото и да го тъпчете ще си остане такова
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Аз ще ги давам в началото на септември за да засиля имунната система на пчелите.
    Миналата година давах на ампули Витамин С и Витамин B12 от аптеката, поне съм сигурен че са витамини.
    Този пост е редактиран от Nik_m; 28.07.2014 в 16:58.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Аз ще ги давам в началото на септември за да засиля имунната система на пчелите.
    Миналата година давах на ампули Витамин С и Витамин B12 от аптеката, поне съм сигурен че са витамини.
    В какво съотношение добавяш Витамин С и B12 .

Наблюдател
    Регистриран
    29.02.2016
    Пчеларски район
    гр.Мъглиж,Област Стара Загора

Подхранване и стимулиране на пчелите

Здравейте колеги! Не видях подобна тема в този раздел и за това реших да напиша темата. Настъпва един от най-важните периоди , определящ по нататъчното развитие на пчелните семейства. Стимулиране и подхранване на пчелните семейства. Споделете какви продукти ползвате. В момента подхранвам пчелите си с храна за пчели Bee fonda с тимол и храна с нозевит(последната е на дуга фирма ). Преди това подхранвах с храна имаща в състава си кобалт. Желанието ми е да коментираме вредни ли са или не храните с добавен тимол към тях. Желанието ми да коментираме се поражда от хилядите мнения.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от boqn.bg87 Виж публикацията
    Здравейте колеги! Не видях подобна тема в този раздел и за това реших да напиша темата. Настъпва един от най-важните периоди , определящ по нататъчното развитие на пчелните семейства. Стимулиране и подхранване на пчелните семейства. Споделете какви продукти ползвате. В момента подхранвам пчелите си с храна за пчели Bee fonda с тимол и храна с нозевит(последната е на дуга фирма ). Преди това подхранвах с храна имаща в състава си кобалт. Желанието ми е да коментираме вредни ли са или не храните с добавен тимол към тях. Желанието ми да коментираме се поражда от хилядите мнения.

Поста ти е преместен в съответната тема... раздел "Анкети" е по подходящ ако беше създал анкета за видовете храни...
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Наблюдател
    Регистриран
    29.02.2016
    Пчеларски район
    гр.Мъглиж,Област Стара Загора
    Грешката е моя! Извинявам се! Може би се изразявам неправилно или на сложно разбираем език
    Желанието ми е, компетентните колеги да споделят на коя фирма производител на храна се доверяват. Правилно ли е да се третират с храна съдържаща тимол? Имам още много въпроси,но ще ги напиша по-късно.

Страница 11 от 12 ПърваПърва ... 9101112 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •