Един, що годе кадърен ДБ 12- так излиза около 120 лева. Рамките- 30 лева. Майката от 20 до 40...Ако, една рамка струва примерно 20 кинта семейството- 240. Дотук- 430. Колко труд, е вложен в това произведение? Надали някой знае с точност? Въпроса е, е ли редно да приложим и програмируем доход от мед? Който, да речем за април и май е 30 кила. Април рапица, май акация...Поне при мен е така, тази година. И най- големия смях ме напира, като ми каже някой начинаещ колега- Купих семейства, готови за медосбор?!? Е, каня ги да им покажа пращящи плодници и неусвоени магазини. Нищо де, после ще питаме как да ги накараме да се качат в магазините! Така че, цената се определя от купувача! Щом има колеги, дето продават кошери струващи 700 лева, ако добавим към сметката 30 кила мед по 8 лева. То има и такива, дето се намират да им ги купят за 200-250. И, както скоро един колега говореше, че цената му е 1000 лева, ако към горните сметки, добавим отводки, прашец, прополис и ДДС? И аз ще я докарам на толкова. Обаче, както обича да казва един мой познат- 100 коча, не са 200 мъде! Жалко, че тия сметки ги правя сам с кафе , а те са за голяма софра и много пукница. Наздраве!