Бърз преглед-плодниците почти блокирани с пресен нектар.Няма рапица.Акацията с висок риск за пропускане....
Бърз преглед-плодниците почти блокирани с пресен нектар.Няма рапица.Акацията с висок риск за пропускане....
Не бях обръщал внимание на акацията,но днес...до две седмици(макс) ще е цъфнала...
Прогнозите никак не са добри
https://www.gismeteo.com/month/3414/
Вчера ротирах и последната трета група от семействата. Контролно отворих няколко от най-силните семейства ротирани преди две седмици и какво да видя-втори корпус са го обърнали на медовик!!! От къде и какво са носили не знам, но за това време има сериозен принос. Рапица около мен няма. Семействата са подхранени с по една хранилка при ротацията. Тръснах от една рамка да го опитам на вкус и аромат, но не можах да го оприлча на нещо. Вероятно е от многото нацъфтели цветчета по ливадите и овошките. На цвят е много светъл. Ако приноса продължава с тоя темп, може да нацапам центрофугата и преди акацията.
Keep Walking...
Тая година ще извадим ябълков мвд,ако е рекъл господ може и акация
От 2 дена върви рапицата, днес гледам пчелите започнали да се качват в магазините. Иначе има много силен летеж, всичко върви в една посока има направо магистрала във въздуха. До сега не бях виждал такова нещо все едно рояк минава. Лошото е че постоянно се кани да вали и по 2-3 пъти на ден се прибират на фурия.
В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))