:Д Е признавам си, че не четох всеки коментар - но впрочем един път наложително сложих общо 6 (2х3) магазина, че ме изненадаха с 4-и пълни, а трябваше да пътувам няколко дена. Инак завъртях се тука да видя едни неща и по случайност, като погледнах две- три теми се зачетах, рекох после да разгледам какво става из другите - естествено, включително и за лежаците, и те така.
Не бях чел за опита на Ангел Йосифов с лежака, като видях и рекох да прегледам темата от по- напред - точно това, което е направил, имах предвид преди години, справил се е просто блестящо. Единственото нещо тогава, което ми бе останало нерешено, бе въпроса за едната майка при съединяването на двете семейства - как да я отстраня и какво да я правя. Та експериментирах едни гимнастики тука с ханеманови решетки, с едни опасни прехвърляния :Д и едва миналата година, ме осени откровение от Богът на Лентяйте, че се занимавам с греховни неща, като просто мога да премахна разделителната дъска и да не се меся повече в работата на пчелите, и сега ми стана забавно, като видях, че Ангел Йосифов процедира по същия начин - та опита, който е споделил е безценен, за онези, които се насочат към лежака, всички тези неща на мен нямаше кой да ми ги каже, нито някъде съм ги чел, а главата ми трябваше да ги препати ..... ма то съм си го заслужил, щото по ирония на съдбата, лежака бе именно системата, която бях анатемосал категорично и окончателно, пък е на, гледай какво стана. Ма то така е с живеенето - до лежака стигнах, заради подвижното, пък то така стана, че вече се отказах от подвижното, но не и от лежака. А съм споделял не един път - за стационарно съм харесал фарара и да бях решил още преди години, изобщо нямаше и да го мисля, та едва ли някога щях, дори да докосна лежак. И сега обсмислям тука едни планове - взема да си конфигурирам десетина фарара и да не ми се получи, те си стават за магазини на лежаците, така че със сигурност нищо няма да загубя.
Въпросът не е - нали - че системата е мързелива. Не е мързелива и Ангел Йосифов може да го потвърди - не е мързелива, в този утопичен смисъл, който все им се привижда на голям процент сред програмаджиите, дето тургаш пчелите вътре, слагаш магазините и си въртиш джинджира цела година. Въпроса е, че опростената динамична система е печеливша - динамика означава, че без много усилия, време, труд, риск и ресурси, можеш да гледаш едно семейство, можеш и две, двумайчино, да съединяваш ,да разделяш и всичко това според условията не само на годината, а и на месеца т.е. можеш с лекота да се съобразяваш с промените на климата, с промените в самото семейство ... и с промените на политиката. Защото все пак вземам предвид и условията, в които и ние - човеците - живеем и работим. Сега и аз да съм янки, който всяка година вади пачката и купува готови пакети - дали ще ги гледам в лежак, ЛР, ДБ или в кутии за обувки ... ма не би, живея в условия, в които съм принуден и отводките да си правя, и майките, и семействата, и сандъците, и изобщо какво ли не. Та мисълта ми е, че такава система за мен бе и фарара - вече съм забравил кое, как точно се процедираше, но ще си спомня, ала помня, че и тя ме бе изненадала именно с динамичността си и възможността за промени, а двумайчин фарар означава двуцифрено число етажи. :Д Така да се каже, искам да изправя един срещу друг, моите два фаворита - знае ли се, може да стигна до изводи, които да ме насочат към комбиниран пчелин, половината фарари, половината лежаци: едните много дълги, другите много високи.
п.п. и на мен ми е драго, да срещна старите муцуни, дето сте - не се отказвате ей, не разбрахте ли, че от пчеларство на карибите скоро нема да идете. :Д