Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 22 от 64 ПърваПърва ... 12202122232432 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 211 до 220 от общо 632
    Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Като цяло останах доволен от HiveClean. Мисля след изрязването на строителната рамка пак да мина с него или с ОК така хем ще махна част от старите и част то младите акари, което ще намали популацията значително.
    Ако няма много акар в строителната, има ли смисъл от оксалова?

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.11.2012
    До сега третирал само с *Фурмитом* http://pchelar.com/node/330 - заедно с мрежесто дъно роботи на шестица.
    Тази година искам да пробвам *КАС-81* https://plus.google.com/106338265996...ts/HdMvmdm1Ane
    4 литра на пролет (до 10 април - за един месец до акация ) и 10-12 литра за зима.

Наблюдател
    Регистриран
    24.06.2013
    Пчеларски район
    -
    Колега, можеш ли да дадеш повече информация относно третирането с фурмитома. При каква температура го слагаш, входа колко голям го оставяш и най-вече как действа на семейството...

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.11.2012
    Давам 2-а пъти в сезона. Инструкцията - http://pchelari.com/forum/showthread...full=1#post203
    Въртяща прелка в долни корпус, слагал и с отворено и с затворено дъно - лесно и бързо. Оптимално от 14 до 25 градуса да има 1-2 дена за третиране. По ниски температури - не изпарява, по високи - може да загубиш маика. Махаш плака след 3-4 дена, а забравиш - те сами махат. Заедно с мрежести дъна - не познаваш как изглежда акар и всички *други работи* от повишена влага в кошера. Обаче посрещнал в *Енциклопедия Рут* - не препоръчват на пролет да ползваш химично третиране, по добре нещо от растителни - пелин, борови връхчета и т.н.т. Защо то тази зимна пчела не толкова има в мастно тяло необходими неща... слабичка за *химиотерапия* )

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Времето много се скапа. От днешна гледна точка питките са по-добро решение.
    Много ми е интересно колко мед от тези 20 кг. с които си зазимил в момента са в първи корпус. Ще бъда много благодарен ако споделиш когато провериш, може и на лично.
    Проверих и докладвам
    Едни нямаха капка мед, други имаха над 10кг, но болшинството около 5 кг.

Наблюдател
    Регистриран
    11.04.2016
    Пчеларски район
    местност -Боровец
    Здравейте на всички.
    Нов съм във форума, а и в бранша.
    Пчелар няма как да се нарека ,но имам огромен интерес да стана такъв , преди седмица си купих 20 пчелни семейства третирани от пчелара с ЕКО Стоп,не беше така очтив да ми сподели с какво друго да ги третирам и за това се обръщам към вас. За което ще съм ви много благодарен.
    Семеистрава ги подхранвам със сиром 400г и стартовит през 4/5 дни в зависимост от семеиството и силата му.
    Кошерите са ми дадан блат 10 рамкови и 12 рамкови
    Ще съм много благодарен ако ме насочите с какво да ги третирам....
    Това е пчелина ми http://alfa.kachi-snimka.info/vij.ph...460469768v.jpg , приемам всякакви критики отностно подредбата на кошерите и всичко което по опитните виждат , а аз не.
    Благодаря много.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Здравей много успех ти желая с много добра бройка започваш.
    Приемаш критики сигурен ли си

Наблюдател
    Регистриран
    11.04.2016
    Пчеларски район
    местност -Боровец
    Щом е за доброто на пчелите , ДА

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    По принцип е хубаво не че при мен е така два един до друг да са с два различни цвята по удобно е когато са по двойки единия ти служи за маса.
    Другото мисля че пчелите различават нюанси на син.жълът бял и гълъбово сив за зелен не съм сигурен иматеории за налитане на пчели един в друг и за обръкване на майки след брачен полет.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Екостопа никога не съм го ползвал но май не е най доброто решение и кога ги е третирал. Хубаво е да направиш тест за опаразитеност и тогава да мислиш щото започва сезона .

Страница 22 от 64 ПърваПърва ... 12202122232432 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •