В долния ляв ъгъл маточна чашка ли има или е търтеева килийка?
Мамка му и град- очука ми кивитата! И тази година, няма да му видя дамазлъка! А иначе, ще пусна обява продавам търтеи- такова чудо не съм виждал!
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Много внимавай(действай),за да не видиш следващото чудо.....по клоните.
Тянка,не помня някога да съм давал съвет да се "лигавим" с 1-2 основи по време на рапица.След,като нещата са на "зачеване",бих те посъветвал да не чакаш маточници,а прави силни отводки-по 7-8 рамки пило(пълен плодник).По лесно и изгодно е да предотвратиш роевото,отколкото да го потушаваш и успокояваш....
Най-после се прибрах в къщи, дълъг ден беше, че и горещо дори и вечерта. Днес ми звъннаха за два рояка, единия се наложи да ходя по тъмно да го свалям, голямо хапане беше. Към три кг прибрах в чувала и около два кг останаха на място, утре ще се разбере дали майката съм я прибрал и нея. Днес забелязах първите маточници в някой кошери, яко тъпчат мед в плодниците, дори едната майка закупена от Скутелатора беше заложила маточници :-) :-) :-) :-) :-) .
Кръстев днес времето е приятно за вадене . Сигурно на греяна ракия или вино . А на акация ще ходим само за дърва за огрев .
Изчакай да подложат на рапицата малко клен, и тогава ги карай на бетоновия възел!
Положението е дъждовно! И то много! Но хубавото на баира е, че не държи вода. Обаче ще проверя, дали някой не се е килнал на към слънце изгрява.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))