И аз така мисля няма пчелин пред мен аз съм накрая на селото и пръв до полето и там пчелите са в три редици и ъгловите от към полето се пълнят с пчели.
И аз така мисля няма пчелин пред мен аз съм накрая на селото и пръв до полето и там пчелите са в три редици и ъгловите от към полето се пълнят с пчели.
Абе колеги кажете защо така се лепят по кошера и не се прибират тез пчели?Днес пак усилена работа идаващи,заминаващи,облитащ и и около 40-50 лепнати на кошера и пред него и не се прибират като ги бутна все едно са позамразнали а са млади пухкави пчели,а има такива и с прашец.
Добре де, ти с основи зареди ли ги?
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Да,две основи им сложих,но не съм ги отварял да видя докъде са стигнали понеже времето не беше много добре.И даже в момента пак си стоят така ще кажеш,че силите им не са стигнали.От една седмица го забелязвам това.
Наскоро четох теория че кошерите който са боядисани със син цвят давал със 20 процента повече мед.Какво мислите за тази теория,Аз не вярвам .
То и ний доста сме прочели, ама.... На някой съфорумец, подписа му бе мисъл на Конфуций: Чух и забравих, видях и запомних, преживях и разбрах.
Та мисълта ми е, че много се пише и кое - вярно, кое - невярно. Най-добре човек се учи от практиката. В крайна сметка личното ми мнение е, че това е утопия.
Напълно споделям мнението на kuline
аз имам няколко жълти и те няколко години дават повече мед сравнение с сините -повечето са сини (викам си аз аааааааааа тука е трика) влизам в нета и чета всичко за цветовете и попадам на един руски мозък (много голяма работа) та той пише гълъбосивите са най медоносни и аз беж по магазините да търся гълабовосива боя накрая намерих на селт и то на добра цена . Взех бойдисах няколко миналата година разлика няма в меда но естетически има красиви са.
По логика трябва пролет да са тъмни а лете бели зиме пак тъмни и така мисля аз.
Моите пък жълтите са по-слабиЧел съм също,че светлосините са по-медоносни от всички други.Не знам дали си внушавам ,ама наистина при мен жълтите някак си все по-слаби семейства и медоноси.И в заключение :всички си внушаваме,че цвета има значение!
Колега , има някаква зависимост и това е да не сбъркат своя кошер.
Моите кошери са половината жълти-другата половина светло сини.Не съм забелязал разлика в количеството мед.Подредени са син-жълт.Всичките са ДБ-10рамкови и някой път им умешвам магазините на сините слагам жълти на цвят магазини и обратно.Няма разлика в доходите на мед.
В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))