Привет,
Бихте ли ми помогнали със съвети за ограда на пчелин, който е извън населено място?
Интресува ме тип, височина, конкретни доставчици и т.н.
Благодаря предварително!
Привет,
Бихте ли ми помогнали със съвети за ограда на пчелин, който е извън населено място?
Интресува ме тип, височина, конкретни доставчици и т.н.
Благодаря предварително!
Ритловици, бодлива тел, къпини и шипки, или хинап. Всичко друго представлява интерес или няма бодли.
Този пост е редактиран от 212; 01.10.2015 в 18:00. Причина: Форума добавя <p></p> след промяна!
Оградата на пчелина е по скоро символична - да показва на външни лица че не е желателно да влизат и да може да се регистрира. Най евтино излиза с бодлива тел, ако планираш подвижно пчеларство с разполагане на кошерите на земята, а не на платформи има една бодлива тел „бръснач“ се води - сравнително лесно и бързо се полага направо по терена около пчелина, по скъпа е но май си заслужава???
Циментови колове втора употреба.Бодлива тел.Ако имаш възможност бял маргарит.Чак пък доставчици?
Моят пчелин е в двора ми,но съм посадм храсти около него който подстригвам с храсторез и съм си оставил едно място откъдето преминавам към него.Така пчелите като излязът от кошера тръгват директно малко по високо и не пречат.Това дали ще има нападение от недоброжелатери е относително.Ако искат да правят бели нищо не ги спира.
А някой използвал ли е мрежа против вятър за постигане на ефекта за високото излитане на пчелите?
Аз не съм използвал, но съм виждал на един приятел на пчелина.Комшиите му се оплакваха, че пчелите много ги жилели и той се принуди да закупи такава мрежа.Ефекта беше поразителен.Пчелите излизаха от кошера и веднага се вдигаха на височина около 2метра и отпрашваха да папкат.Съседите му вече са доволни и нямат оплакване за това.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))