Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 305

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    гр. Монтана
    Да, но от няколко години тази система се оказва добра. Има хора с по много бройки така. Разбирай с по 400-500 бр. на подвижно.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от xenon Виж публикацията
    Да, но от няколко години тази система се оказва добра. Има хора с по много бройки така. Разбирай с по 400-500 бр. на подвижно.
    ...............

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от xenon Виж публикацията
    Абе ,от известно време в северозапада ви мъти главите някой ,а и не само на вас.......................
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Лалов Виж публикацията
    Абе ,от известно време в северозапада ви мъти главите някой ,а и не само на вас.......................
    Някой ......... Софрон Софрониев.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Някой ......... Софрон Софрониев.
    Да, това е системата на Софрон - 1 магазин за плодник, другото нагоре за мед и задължително ползване на ХР, колко е печеливша да кажат колегите които я използват, но без да преувеличават

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Варненски
    Също така да споделят и количеството сироп дадено на семейство.
    Ако двама човека имат по една идея и нея споделят ще си останат само с нея но ако си я споделят и двамата ще имат по две.

Потребител
    Регистриран
    25.08.2011
    Аз работя от десетина години стационарно с фарар.Но по добри резултати съм получавал с два до три корпуса за плодник отколкото с един/пробах няколко пъти с по няколко кошера, но нещо не се получи/.Но.... успешно пчеларстване зависи от много фактори.

Автор
    Регистриран
    20.12.2013
    Пчеларски район
    Тервел
    aivibi да те питам, какво не ти допадна в предния вариант на платформа.
    Аз си мечтая за хидравлика но за всеки крак по отделно, 4цилиндъра свързани с маркуч с хидравличната помпа. Като извадиш буса да можеш да спуснеш платформата на 40-50 см. от земята. Знам че е неприложимо ако не си на асфалта, но си мечтая.
    Сега предпочитам да си поиграя малко (1 час) но дори и за 20 дена, ги пускам на ниско, като си помисля само колко пъти се качвам и слизам.
    Направил съм си една количка подобна на РК1 събира 24 магазини р., слагам една рампа и съм с количката горе, изтърсвам и направо в количката а тя до центрофугата. По тази причина предпочитам да съм на ниско. Да при мен са малко бр. платформи и е немислимо за по мащабно пчеларство. Явно пълно щастие няма или аз не съм го открил.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Не е нужно да слизаш много пъти ако ходиш с камиона да си ги обслужваш или вадиш меда. Предварително мислиш и разполагаш така платформите, че да имаш достъп с камиона до всички. Вкарваш назад до платформата и слагаш импровизирана импровизирана рампа между него и платформата, след това с количката корпуси, магазини или каквото е нужно се прехвърля между камиона и платформата.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Аз съм точно както Рости описва.Не може да върви количка от платформата на буса,но мисля вариант от буса до стаята за вадене.За първа година съм и тепърва ще доизкусуряваме някой неща.
    https://i.imgsafe.org/e7bf83d.jpg

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •