Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 24 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 91 до 100 от общо 236
    VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Храни ги с боракс. Сега му е времето.Всяка година атакуват кухнята и всяка година след като се "нахранят" изчезват. Утре им слагам "хранилките".
    Био борбата е с кокошки, токачки фазани и каквото намериш да разрива мравуняци и да яде мравките и яйцата им.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Фиданките най-вероятно са унищожени от въшки, мравките само ги отглеждат. Разруши им мравуняците и ги посипи с нишадър или негасена вар

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Венци,ако имаш в предвид листни въшки,това при мен неможе да се допусне.Мравките изграждат колониите си в основата на дърветата.Като казвам колонии,нямам предвид куповете,които натрупват обикновенно,а много дупчици на площ 30см./30см.Почти до всяко дърво има такива колонии,които са превзели целия двор.Разкопавал съм,наводнявал съм ги,пръскал съм ги с нуреле и саво,но резултатът е не задоволителен....Трябва ли да си отровя двора за да изгоня мравките..

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Ачка, освен за отрова или мравояд, за друго не се сещам?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Идеята на боракса, негасената вар и нишадъра е да хранят с тях ларвите си и така да ги унищожиш- все безобидни неща.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Я споделете опит с капково напояване.
    Тая година мисля да си направя нещо такова. Дворът е равен, вода от земята - неограничена, помпа и цистерна отдавна налични. Цистерната тежи и мисля макс на 20 до 30 сантима височина да са стъпките. Компютри и програматори на тоя етап не ми трябват. Ще се поливат до 80-100 корена домат на 3-4 реда и 10-20 корена краставици на един ред. Приемам всякакви препоръки.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Автор
    Регистриран
    04.02.2016
    Пчеларски район
    ЯМБОЛСКО
    цистерна за какво ти е ??

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Йорданов, освен дупките на маркуча да съвпаднат с насаденото- друго ти не трябва!

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Ами помпата е Вида и вади много вода, ама студена... Па на някои работи студената вода при външна температура 30-40 градуса не им се отразява добре. Цистерната е дебела неръждавейка, близо два кубика и допреди няколко години я пълнех със зърно, па сега само я заобикалям и е редно да й намеря работа.
    Батка, и аз тъй я мислех, ама тук таме разни спецове съветват, че колко по-нагъсто са дупките, толкоз по-добре. Омокрят цялата лента, па и да се запуши някоя дупка, другите компенсират. То и домата с неговите корени си мисля, че няма да го сбърка десе-дваесе сантима.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Йорданов, поливай сутрин! Тогаз температурната разлика е най- малка! Колтуци чупи, когато не си поливал! Дупките на капковото, обърни нагоре. А, когато ти се омокри цялата лента- тогава и треволяците ще плъзнат по нея навсякъде. Иначе, става и с отвори по на често! Ръгай и течен тор концентрат за зеленчуци, а като заформят домати и наедреят, хакай и птича тор 1:10! Поздрави!

Страница 10 от 24 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •