Пък аз съм чувал, че САЩ са анексирали Аляска от някого.
Да не би това да е причина за икономическата немощ на Русия и Мексико.
Пък аз съм чувал, че САЩ са анексирали Аляска от някого.
Да не би това да е причина за икономическата немощ на Русия и Мексико.
справка от Уикипедия не анексирана
Продажбата на Аляска или Покупката на Аляска (в зависимост от гледната точка) е сделка за покупко-продажба на Аляска между правителствата на Руската империя и САЩ от 1867 г. за цена от 7,2 милиона щатски долара.
Общата площ на Руска Америка по това време възлиза на 1 518 800 км².
Ако имаш в предвид икономическа немощ като жизнен стандарт си прав ако имаш впредвид БВП пак уикипедия не помня цифри та затова
Русия е на 6-то място в света по брутен вътрешен продукт за 2011 г. ($ 2,383 трлн.)[9], разполага с 5-те по численост въоръжени сили в света и 3-ия по стойност военен бюджет след САЩ и Китай. Тя е сред 10-те ядрени сили и притежава най-големия ядрен арсенал.[10] Русия е велика сила
За жалост в новата ни история сме зависими от така наречените Велики сили по един или друг начин и трябва да се съобразяваме с това. Нама смисъл да се репчиме на една за да се подмазваме на друга. А то е ясно като бял ден че те си гонят свойте интереси а не българските. Но въпреки всичко това което съм чел (то не е достатъчно ) но за нас в международен план са се застъпвали само Русия и Германия като положителен аспект разбира се и в отрицателен. Но от другите велики сили не си спомням положително застъпване може и да греша разбира се.
С изключение на балтийските републики, всички са по зле сега, и са били и по зле преди да попаднат в съюза .
Може и да си спомниш къде е била България преди да бъде "окупирана" от руската империя през 1878г., като минаваш пред паметника на Цар Освободите.
[QUOTE=zapstojan;91026]Не е еднозначно. Анекса е едностранно насилствено присъединяване, а тука има сделка и заплащане.
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))