Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 205 от 677 ПърваПърва ... 105155195203204205206207215255305 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,041 до 2,050 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    И при мен днес беше авиопарад, 2-3 самолета пръскаха от сутринта до вечерта. Пчелите не бяха много нервни даже успях да донаправя преглед на всички кошери. От 44 зазимени 44 работещи майки към днешна дата, пило на 4 до 7 рамки. И понеже останах доволен от видяното ги почерпих по 1 хранилка преди тръгване. Имах 3 кошера с късна смяна на майката и сега направо ме изкефиха, ще прехвърлям пило от тях на по слабите иначе не ми мърда гонене по клоните.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    То за отровите и рапицата е ясно но има ли повишена агресивност не дръпнаха ли пчелите близо месец по рано

Бях се зарекал да не ръся овчи мисли но те сами си идват нямат удържане има ли връзка:

2016г. високосна пълна със суеверия едно от тях е че годината ще е ройлива
    Цитат на Гърдев не знам дали е вярно:
    Гърдев: -когато годината е ройлива, това означава,че ще е медоносна; -пчелите усещат няколко месеца напред каква ще е годината; -всяко унищожаване на заложени маточници не предотвратява роенето /залагат нови/. Ако втори път унищожиш маточници, майката снася и рояка излита.

Автор
    Регистриран
    05.06.2015
    Пчеларски район
    Лом
    [QUOTE=Nik_m;90608]И при мен днес беше авиопарад, 2-3 самолета пръскаха от сутринта до вечерта.

Ще споделиш как са след ден-два..., дано да нямаш проблеми.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    Цитат Първоначално публикувано от kli6o Виж публикацията
    При мене почти няма агресия,но това с умрялите пчели с прашец е и при мен! Пред и зад кошерите има доста жертви и е само на пчелина,който е в населено място!
    Пчелина за който ви пиша е в населено място, на село, с умрели пчели, с кошнички в които има прашец. Всички умрели пчели имаха прашец по кошничките, нямаше умрели пчели без прашец по кошничките.
    Отворих дълбоките дъна на кошерите, отзад за да видя дали има умрели пчели в кошерите. Нямаше нито една умряла пчела в кощерите, и бях изненадан от мощната реакция на пчелите.
    Пред прелките се образува по едно голямо кълбо от пчели пазачки, и закриха с телата си прелките.
    След това, до кошерите се приближавах, но имаше моментални атаки към мен, без предупреждение, с директно намерение за жилене. Изобщо не предупреждаваха, а директно се залепаха за дрехите и пускаха жилото в действие.
    Може би съсед е пръскал, но имаше отровени пчели.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    От какво може да тази агресивност.

От много неща. Вирусите са едно от тях. Повишените нива на вароа (и всяко друго нещо, което повишава репликацията на вируси - пестициди, бактерии, нозема, белтъчна недостатъчност....), съответно водят до повишена агресивност.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    От много неща. Вирусите са едно от тях. Повишените нива на вароа (и всяко друго нещо, което повишава репликацията на вируси - пестициди, бактерии, нозема, белтъчна недостатъчност....), съответно водят до повишена агресивност.
    И какво? У всички - вируси?

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Вчера пръскахме пчелините с глифозат, днеска слагахме последните питки - нулева агресивност. Може би причината за агресивността не е в пръскането???

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Вчера пръскахме пчелините с глифозат, днеска слагахме последните питки - нулева агресивност. Може би причината за агресивността не е в пръскането???
    Те, пчелите са го ползвали за шампоан. Пръсни малко с инсектицид и ще усетиш много бързо резултата.
    Сега полевъдите пръскат с фунгициди и инсектициди, от които се дразнят жестоко пчелите.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Забравих да ви се похваля, най на края съм собственик на мястото на което е пчелина. След обяд ще годя да го регистрирам.

Страница 205 от 677 ПърваПърва ... 105155195203204205206207215255305 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •