Добре дошли в Българският форум за пчелари.

Вижте резултатите от анкетата: Искате ли да ви проверяват ПЧЕЛАРИ-ПРОВЕРИТЕЛИ и това да бъде задължително със Закон

Гласували
134. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

22 16.42%
  • Не

106 79.10%
  • Нямам мнение

4 2.99%
  • Въздържам се от гласуване

2 1.49%
Страница 6 от 14 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 139
    VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Няма как да проверяваш нещо което не съществува. Тоест нерегистрираните няма как да подлежат на контрол.
    Пчелари по програми ??????? кви са тея Тази година ще взимам майки и лекарства, влизам ли в графата? Шегувам се разбира се. Може да има клауза в договора както нямат право да продават активите така и семействата да подлежат на специален контрол.
    Не знам какви се резултатите от анкетата защото няма бутон въздаржал се и не мога дагласувам и съответно не виждам как са гласували останалите, но видях как е работата във фейса и предполагам и тук е така. Ако е така по добре този въпрос въобще да не се разбутва защото този който го разбута ще понесе "народната пчеларска любов"

Видях резултата, такъв си и мислех че ще е.
    Резултата е такъв благодарение на думичката корупция. Българина е настръхнал от възможността някой да го рекетира. Този термин "пчелар-проверител" е отвратителен, кой може да му хрумне толкова идиотски термин.
    Ако контрола мине под шапката на някаква институция резултата ще е друг. Мен от ДФЗ по програмите последните 5-6 години са ме проверявали поне 6-7 пъти и страшно няма. Може и ветеринарния контрол да мине от някаква институция от хора на които може да се довериш, но от "пчелар-проверител" не, мерси.
    Винаги може по-добре.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ако все пак искаме ДЕМОКРАЦИЯТА да възтържествува, ще трябва да се съобразяваме и с мнението на останалите наши колеги - пчелари.

А то до момента е 86% ПРОТИВ ПЧЕЛАРИТЕ-ПРОВЕРИТЕЛИ.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Без да навлизам в детайли, ще изкажа моите доводи
    Всички искаме здрави семейства нали? Трябва обаче да се попитаме дали възстановяването на пчеларите проверители ще подобри с нещо здравословносто състояние на семействата в България? - Ами - НЕ.
    Не защото ще съществува, корупция, злоупотреби, некадърни пчелари-проверители и т.н. Просто това е НЕРАБОТЕЩА система, дори и човешкия фактор да успява си върши идеално работата.
    Това е все едно ХЕИ, вместо да контолират стоката в магазина, да идват у вас и да следят дали храната в хладилника е годна за ядене. АБСОЛЮТНО СЪЩОТО Е!

Професионалния пчелар е този който има най-голям личен интерес пчелите му да са здрави. Принципно трудно някой пчелар проверител ще знае по-добре здравословното състояние на пчелите му от самия него! А пък като е мърляч - като му умрат пчелите и или ще се стегне ( ще се образова за да не повтаря грешката) или евентуално обявява фалит и напуска бизнеса. Хоби пчеларите (тези които не различават търтей от майка и перга от пило) имат НАЙ-ГОЛЯМА ПОЛЗА от пчелри проверители. Да обаче, точно това са хората, на които принципно кошерите не им са регистрирани.

Пчелар-проверител може да бъде от полза в случаи на епизоотични заболявания от американски и европейски гнилец (когато трябва да се горят кошери), но в останалите случаи просто ще констатира заболяване, което не се лекува. Много важно.

Моето мнение по въпроса е че целия проблем може да се реши с напечатването на една обикновенна листовка- инструкция(указания) за вземане на проби за лабораторно изследване (PDF) към ветеринарния лекар. Не е нужно той да разбира от пчели, просто да изпълнява указанията (как се взема проба), щом бъде повикан от някой пчелар със съмнение за заболяване.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Аз ще обобща резултатите до момента. В общия случай пак се намесва Българската НАРОДОПСИХОЛОГИЯ. Логиката на разсъжденията на почти всички е нещо подобно на то.
    Всички подлежат на проверка.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Тази анкета нещо кекава ми се струва. Гласувах с НЕ и като проверих ме няма. Натиснах бутона още няколко пъти. Пак ме няма. Значи не всички ги приема анкетата.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Гласувал си на тъмно.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Тази анкета нещо кекава ми се струва. Гласувах с НЕ и като проверих ме няма. Натиснах бутона още няколко пъти. Пак ме няма. Значи не всички ги приема анкетата.
    Резултатите се преизчисляват веднъж на 5 минути. Не бъди припрян .....

Във форума има поне 200 различни шедулета, които смятат една или друга статистика. Дори не помня кое как е настроено .....

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Слънчо, то тези кратки отговори-коментари ДА НЕ , не са за теб или по-точно не са в твоя стил. Компютъра автоматично те отсвирва.....
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Манипулирана е анкетата. Я чукни "да" и белким се получи

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Резултатите се преизчисляват веднъж на 5 минути. Не бъди припрян .....

Във форума има поне 200 различни шедулета, които смятат една или друга статистика. Дори не помня кое как е настроено .....
    Аз гласувах преди няколко дни - в самото и начало.

Страница 6 от 14 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •