Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    22.05.2012
    Пчеларски район
    гр.Попово
    Година с година не си приличат и това е нормално. Тази година тръгна много напред с развитието на пчелните семейства, чета във форума как колеги слагат ВО и дори имат вече резултат, което за мен не е нормално по това време. Гледам дългосрочните прогнози за времето и си мисля, че които бързат и умишлено подтикват пчелите да се развиват рано ще си имат големи проблеми. Ще се наложи здраво да хранят, което е свързано с разходи и ще гонят ройчета по клоните. Това е мое мнение разбира се, дали съм прав времето ще покаже.

Потребител
    Регистриран
    23.04.2012
    Пчеларски район
    Ихтиманска Средна Гора
    Цитат Първоначално публикувано от siko13 Виж публикацията
    Година с година не си приличат и това е нормално. Тази година тръгна много напред с развитието на пчелните семейства, чета във форума как колеги слагат ВО и дори имат вече резултат, което за мен не е нормално по това време. Гледам дългосрочните прогнози за времето и си мисля, че които бързат и умишлено подтикват пчелите да се развиват рано ще си имат големи проблеми. Ще се наложи здраво да хранят, което е свързано с разходи и ще гонят ройчета по клоните. Това е мое мнение разбира се, дали съм прав времето ще покаже.
    Да де колега ама нали това е въпросът да се съобразяваме с времето а не с датите! При нас джанка преди 1.април не съм виждал да цъфти.
    Според мен така ще е със цялата флора.Предполагам че и рапицата ще цъфне по-рано и акацията и тн. На път между Монтана и Враца вчера се изненадах като видях един блок на закътано от рапица или репко да жлътва. Така че мисля че трябва да следваме естествения ход на развитие в природата. Мен по скоро ме интересуваше трябва ли да се подхранват подбудително силните семейства с добри запаси от мед в плодниците си.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 13 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 13 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •