Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 236

Разгънат преглед

Наблюдател
    Регистриран
    30.08.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Петър84 Виж публикацията
    За първа година се опитвам да произведа доматен разсад,ноо не ми се получава.За около седмица пониква,но не след дълго започва да се огъва и изсъхва.Сях и маточина но тя пък изобщо не пониква.Къде греша
    И според мен проблема е по-скоро в светлината,както са казали колегите.
    Сложил си ги на пода на терасата,затова стават високи и много много хилави.Показват,че търсят пряка слънчева светлина.Не успяват да образуват коренче и падат...
    Има едно простичко правило,което прочетох преди време и то гласи:
    Колкото е по-малко семето,толкова на по-плитко се заравя в пръста.Лично аз си правя пръстта финна,като сол и с нея заравям семенцата.Вероятно затова маточината не се появява.Това е от скромния ми опит в тази област.

Така....имам въпрос към колегата tihmr и бат тянко:

Това ми е разсада за тази година,обаче (грубо) половината се развиват добре (подобни са като на @ tihmr по размери) само,че цветът им е много по-светъл,а самите листенца разклоняващи се ,са по-къси.
    Другата половина са с два три пръста по-ниски,а има и отделни растения близо двойно по ниски (развити).На какво се дължи според вас?

Всички са садени в една и съща дата,с еднаква пръст.Въртях да са по-близо до прозореца,но не и не.Дори пердето махнах,но без резултат.
    Някакви предложения?

Снимките са с ниско качество,но мисля,че се вижа добре.Обърнал съм три към обектива за да се видят листата им.

Ей щях да забравя...Честита пролет на всички !
    Този пост е редактиран от Preslav; 20.03.2016 в 19:21.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •