Парника за разсада е най- лесното от цялото начинание! Купуваш няколко арматурни пръчки от ф 6. Огъваш на полудъга, забиваш и хвърляш отгоре найлон от железарията.
Парника за разсада е най- лесното от цялото начинание! Купуваш няколко арматурни пръчки от ф 6. Огъваш на полудъга, забиваш и хвърляш отгоре найлон от железарията.
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
За първа година ще сея картоф аризона. Много ми ги хвалят, но ще видя какво ще излезе.
Аз сея три пъти-първите бяха на 8 януари, за оранжерията-ранни хибридни сортове-Афен,Биг Бийф,Оптима.
После края на февруари-средно ранни сортове и сега сях за навън по късните сортове-Идеал, Финал, Розово сърце, Момини сълзи, Червена круша и др.
За консервиране ще пробвам за първа година Бонония.
Ето и малко снимки
rsz_cimg1937.jpg
rsz_cimg1945.jpg
CIMG1962.JPG
Нееднородноста, на растенията в един посев се дължи на факта, че целия набор от гени не е присъщ само на едно растение. А, всички растения от съответния вид, формират неговия генофонд. За еднородност, и тук трябва да се подбират много качествени майчини растения. Които са подбирани по множество признаци характерни за домата, който ни доставя удоволствие!
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Публикувам този пост за да благодаря на колегата @ tihmr за опита,който сподели за почвата,която е подходяща за доматите.
Изпълних я макар и с огромно закъснение (1 май) ,но въпреки това,разликата от това :
до това :
за мен лично е фрапантна.Налага се вече на 3;4 дена да се махат култуци,защото растенията растат със скоростта на гъба.
В разсада съм споделил,че е пръст и нищо друго,но другото,което искам да се знае е,че не съм ползвал никакви изкуствени торове в кофите от сирене.Никакви.Всичко е био тор.
Може би е добре да споделя и че се поливат със слънчева вода,а не директно от водопровода.Това е първия ми експеримент с домати отглеждани на тераса.Другия разсад замина
по селата и се подари.Единственият минус за мен е,че не могат да натрупат толкова слънчеви часове,колкото да речем тези в градина под открито небе и,че от отсрещната страна
на снимките има минимално количество листна маса,което според мен има лек негатив откъм разтеж.Върховете на листата,които се появяват отзад се деформират принуждавайки
се да се обръщат към слънцето.Това се получава защото няма кой да се занимава да ги върти като пумпал всеки ден.
Между другото искам да попитам колегата,кога слага първия си разсад в оранжерията си,след като е стартирал от 8 януари ? Оранжерията предполагам е тази от снимките..тоест от
найлон,а не е стъклена.Отоплява ли се с нещо или не ? Питам,защото мисля да си направя и аз само,че стъклена.
Другото което искам да разбера е как се опрашват в затворени помещения.Чувал съм,че става с някакъв препарат,но как точно не знам.
Мерси.
Колеги с какво борите белокрилката.В агоаптеката ми дадоха "Конфидор" по 8кубика на 10л вода.След трикратно пръскане,белокрилката е,като отводките-множат се....
Агриа,Вазтак или Би 58.Тези ще ти свършат работа,вземи си най-евтиния.Мисля че ще е Би 58
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))