Няколко дена не бях ходил до пчелина, че си имам работа. Днес сутринта прегледах дъната да видя дали е имало проблем след минусите. Само на 2 кошера имаше малко изхвърлено пило за това след обяд като се отопли реших да видя какво става при тях, така и така не съм ги преглеждал. Очаквах да са по слаби и да не са могли да топлят пилото, но се оказа точно обратното 7 пити с пило от летва до летва и толкова междурамия пчели, но само около 3кг мед. Въпреки, че тази година не затварях дъната проблема не е студ а глад, утре започвам по сериозно хранене.
Този пост е редактиран от Nik_m; 17.03.2016 в 20:40.
Пак ли по 300гр.?Внимавай да не предозираш.
Иначе и аз ги погледнах набързо.Изрязах първите далаци и разширих с ВО.Сухата захар е на привършване,но пак напълних малките хранилки със сироп.До 10 дена половината ще са готови за магазин(само с ВО).Порових се в далаците.Кърлежите присъстват,както в НЕтретираните,така и в третираните семейства,при това по равно.Не съм ги броил,но не са никак малко.Добих и малко търтиево млечице за подхранване на бъдещите отводки.....
Най-вероятно е имало забавяне,но това което видях ме удовлетворява.Разширих до край.Има много"чупещо"се пило.Дори прехвърлях пило...
Пресовам далаците и след това през 2 ката марля.Наливам в буркани до половината и допълвам с подгрят мед.Разбърквам с дървена бъркалка и във фризера.
Ник,шегувам се.Не си давай парите за гутатор,може и на око да сипваш.Напълно разбирам финансовия момент при пълна хранилка......Между другото,аз спирам с течните подхранки...можеби,като им сложа магазините със ВО ще им напълня по 1-2 хранилки сироп..
В момента има 10 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 10 гост (и))