Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 201 от 677 ПърваПърва ... 101151191199200201202203211251301 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,001 до 2,010 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Silvia Виж публикацията
    Стохи правят ли само вани за разпечатване и на какви пари? В сайта им не фигурират като артикул. И на нас ни предстои закупуване.
    Има ги - 350лв. Аз ги видях в Плевен и ми харесаха.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    ...
    Нужния инвентар за годината е на лице...
    Нищо не каза миналата година, доволен ли си от схемата 16 върху 23? Или да подразбираме от снимките...
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Нищо не каза миналата година, доволен ли си от схемата 16 върху 23? Или да подразбираме от снимките...
    Как да не съм казвал, няколко поста съм писал.
    Много много доволен, даже започнах и мед да вадя че с 3 корпуса само пило въдех.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Няколко дена не бях ходил до пчелина, че си имам работа. Днес сутринта прегледах дъната да видя дали е имало проблем след минусите. Само на 2 кошера имаше малко изхвърлено пило за това след обяд като се отопли реших да видя какво става при тях, така и така не съм ги преглеждал. Очаквах да са по слаби и да не са могли да топлят пилото, но се оказа точно обратното 7 пити с пило от летва до летва и толкова междурамия пчели, но само около 3кг мед. Въпреки, че тази година не затварях дъната проблема не е студ а глад, утре започвам по сериозно хранене.
    Този пост е редактиран от Nik_m; 17.03.2016 в 20:40.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Пак ли по 300гр.?Внимавай да не предозираш.
    Иначе и аз ги погледнах набързо.Изрязах първите далаци и разширих с ВО.Сухата захар е на привършване,но пак напълних малките хранилки със сироп.До 10 дена половината ще са готови за магазин(само с ВО).Порових се в далаците.Кърлежите присъстват,както в НЕтретираните,така и в третираните семейства,при това по равно.Не съм ги броил,но не са никак малко.Добих и малко търтиево млечице за подхранване на бъдещите отводки.....

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Пак ли по 300гр.?Внимавай да не предозираш.
    Иначе и аз ги погледнах набързо.Изрязах първите далаци и разширих с ВО.Сухата захар е на привършване,но пак напълних малките хранилки със сироп.До 10 дена половината ще са готови за магазин(само с ВО).Порових се в далаците.Кърлежите присъстват,както в НЕтретираните,така и в третираните семейства,при това по равно.Не съм ги броил,но не са никак малко.Добих и малко търтиево млечице за подхранване на бъдещите отводки.....
    Ангеле, как се е отразило захлаждането на градежа, има ли забавяне?

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Добих и малко търтиево млечице за подхранване на бъдещите отводки.....
    Пресоваш восъка с личинките или взимаш само млечицето?
    Как го съхраняваш?
    Благодаря!

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Най-вероятно е имало забавяне,но това което видях ме удовлетворява.Разширих до край.Има много"чупещо"се пило.Дори прехвърлях пило...
    Пресовам далаците и след това през 2 ката марля.Наливам в буркани до половината и допълвам с подгрят мед.Разбърквам с дървена бъркалка и във фризера.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Пак ли по 300гр.?Внимавай да не предозираш..
    Ех Ачо не ги остави тия 300гр Ще си купя от аптеката един капкомер и ще слагам точно по 300 капки да си спокоен.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Ник,шегувам се.Не си давай парите за гутатор,може и на око да сипваш.Напълно разбирам финансовия момент при пълна хранилка......Между другото,аз спирам с течните подхранки...можеби,като им сложа магазините със ВО ще им напълня по 1-2 хранилки сироп..

Страница 201 от 677 ПърваПърва ... 101151191199200201202203211251301 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 10 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 10 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •