Welcome guest, is this your first visit? Create Account now to join.
  • Login:

Добре дошли в Българският форум за пчелари.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Страница 31 от 159 ПърваПърва ... 2129303132334181131 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 301 до 310 от общо 1589
    Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Ако нямаш термометър в колата си, купи един от павилиона за сувенири, иди сутринта на пчелина, гледай термометъра и пчелите. И..вярвай на себе си!
    Успех!
    Аз термометри си имам живачни (точни са вярвам им), ама сега с тези телефони и безкрайно неточни данни.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Телефона и данните ги остави вкъщи, за да не ти пречат.

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Нали отчитате разликата при температурите на сянка и на слънце. Доста от моите пчели които при връщане вчера бяха спрели да си починат на сянка и си бяха останали там. На някои места имаше доста тъжни гледки.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от srg Виж публикацията
    Нали отчитате разликата при температурите на сянка и на слънце. Доста от моите пчели които при връщане вчера бяха спрели да си починат на сянка и си бяха останали там. На някои места имаше доста тъжни гледки.
    Имало е сутрини когато съм намирал по 5-6 премръзнали пчели около кошер. Не са успели да се приберат вечерта заради зхлаждането.
    Сега това го няма. Дали излизат само най издръжливите, не знам. По скоро температурите се променят бавно и като усетят захлаждането успяват да се приберат преди да са премръзнали.

Миналата година имах един "юнак",излизаше сутрин даже и сняг да рине........В начало на април изпадна в роево състояние-двукорпусен 8дб.

Потребител
    Регистриран
    05.04.2015
    На 27 Февроари сложих питки с тимол.Днес (преди 2часа) отворих кошерите.Всичко изядено даже и в най-крайните плодникови пити всичко изпразнено.Сложих им от тез новите питки от Босна и Херциговина уж ги похвалиха много,да не правя реклама не споменавам марката.Интересното е че има градеж.Бях им сложил восъчни основи в магазина и са изградени.Смятах че е рано за градеж.Инъче и днес пчеличките събираха прашец и бяха на пуилките.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Вчера в 13ч. им напълних хранилките със сироп 3:2 - захар:вода, както им бях обещал.
    В 17ч. хранилките бяха празни. Казах им че няма повече и си тръгнах.
    Ще ми изядат ушите тези лигъри. Затова пък аз ще им ям меда - да видят дали е хубаво. Е, освен ако не им гоня рояците.
    Днес рутирах най силните. Извадих по две празни пити, от края и сложих по две основи в средата, да не се учат да плетат чорапи.
    В други ден сироп, а след седмица проверка за градежа.

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    20160319_154554.jpg
    Изградена и осеменена за 12 дни.
    Подхранване никакво.Днес му сложих нова летвичка за градеж.
    Кенийски кошер .

Потребител
    Регистриран
    05.04.2015
    Какво ви е мнението?Утре ако позволява времето смятам да сложа восъчни основи да градят.Това на миналогодишните отводки защото в момента са с по 7 плодникови пити та смятам да им сложа най в края основи да градят.Какво ще посъветвате?Кошерите са Дадан-Блат 10 рамкови.На южно изложение и завет

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Ако пчелите не са покрили и седемте пити достатъчно плътно, дали ще отидат да градят нещо в края на кошера по това време на годината?

Страница 31 от 159 ПърваПърва ... 2129303132334181131 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •