Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 244 от 683 ПърваПърва ... 144194234242243244245246254294344 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,431 до 2,440 от общо 6828
    Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    По принцип се слагат изградени рамки и рамки с восъчни основи през една. Но съм слагал на дванадесет рамкови ДБ само с ВО и ги изграждат без проблем.
    "Десет грама практика са повече от тонове теория".

Наблюдател
    Регистриран
    16.08.2014
    Слагат се всички заедно.Ако имаш изградени можеш да ги смесиш с ВО. Миналата година допълвахме с по 5-6 основи и това поради липса на изградени. Можеш да сложиш 9 като ги разпределиш на еднакво разстояние.Така се намаля шанса майката да се качи в магазина, а и се добива повече восък.
    Поздрави

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Щом ще слагаш сефте магазин питите це са ти с основи слагаи 10 и според пашата гледаи градежа като ги залея и поизградат махаи една и ги остави да направят9 дебели токмака като режеш с ножа да има и восък и мед ако сложеш направо 9 разстоянията ще ти са големи и ще почнат да правят мостове и далаци

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Не знам дали въпроса ми е за тук,ако не е нека да се премести за което се извинявам предварително.Та ще карам пчелите на рапица,утре започват да я пръскат с нуреле.Още не е цъфнала,но до седмица ще е готова и пчелите вече ще я посещават така или иначе дори и да не съм там.Въпроса е след пръскане с нуреле колко време трябва да мине за да ги закарам на блока и да не пострадам?

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Цитат Първоначално публикувано от n.kostadinov Виж публикацията
    Не знам дали въпроса ми е за тук,ако не е нека да се премести за което се извинявам предварително.Та ще карам пчелите на рапица,утре започват да я пръскат с нуреле.Още не е цъфнала,но до седмица ще е готова и пчелите вече ще я посещават така или иначе дори и да не съм там.Въпроса е след пръскане с нуреле колко време трябва да мине за да ги закарам на блока и да не пострадам?
    Според мен важен е деня на пръскането да не са в досег с препарата .Но за всеки случай изчакай три дена.Виж и в описанието за карантинния срок на препарата би трябвало да е написано колко е.
    Милен Михов

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Пчеларски район
    Добрич
    Нурелето е силен инсектицид и е с карантинен срок над 20 дни за консумация от хора на напръсканото, а вредата върху пчелите??? Може би помага, че не е цъфнала, но изчакай според мен поне 10 дни.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Всъщност ще пръскат с агрия,но ми казаха че активната съставка била същата като на нуреле.След като почетох малко в нета май се оказа че действието на двата препарата е различно.Утре ще питам на две три места да видим какво ще ми кажат.Но 28 дни карантинен срок е много,тя рапицата ще прецъфти след толкова.А и съм сигурен че много земедлци пръскат с него,защото не е скъп и е ефективен за преди цъфтеж,по време на цъфтеж пръскат с протеус или биская,но с тях проблеми за пчелите няма.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Изчакай поне три четири дена.Нурелето има и газова фаза,ползва се за фумигация,тоест изпаренията му са отровни и след напръскване.Агрията е с активно вещество фенитротион,а нурелето - циперметрин + хлорпирифос.Ето малко инфо, решението е твое - http://farming.by/%D1%85%D0%B8%D0%BC...B8%D0%BE%D0%BD

Агрията е локално системен инсектицид - тоест прониква частично в тъканите на растението и те стават отровни.Целта е всички гризещи и смучещи да ги заболи корема.Проблема е,че и нектара ще поеме от веществото.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Автор
    Регистриран
    20.06.2015
    Трябва ли сега да слагам ленти против акари,може ли да ползвам тези от миналата година понеже купих една кутия.Вътре бяха 10 ленти аз ползвах само 5 ленти .

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от thegame999 Виж публикацията
    Трябва ли сега да слагам ленти против акари,може ли да ползвам тези от миналата година понеже купих една кутия.Вътре бяха 10 ленти аз ползвах само 5 ленти .
    Ако са запечатани добре и не са изсъхнали и ако са в срок на годност може защо не.
    п.с.- те и без това, толкова работа вършат лентите, че от миналата или по миналата година все тая

Страница 244 от 683 ПърваПърва ... 144194234242243244245246254294344 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 12 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 12 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •