Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
Не винаги! Както един мой познат обича да казва "всеки, Бате, си има бате". Въпрос на степенуване.
Виждал съм много случаи на свъхдоминантно черно над жълтия цвят ( жълта майка, униформено жълти търтеи, еднакво черни като сив катран пчели)
Те и хората са с по два крака, ама аз съм виждал и с по един крак или дори и без крака. И всички са високи от 1.60 до 1.90, ама съм виждал и по 80 сантиметра, или по 2.45. Така че каквото и да се напише във връзка с биологията, генетиката, статистиката и още 100 други науки, ВИНАГИ МОГАТ ДА СЕ ПОСОЧАТ НЯКАКВИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ или крайности. И ако трябваше да ги споменаваме на всяко второ изречение, тези науки щяха да се превърнат в един голям хаос.

Специално за генетиката ВИНАГИ ИМА ИЗКЛЮЧЕНИЯ най-малкото заради мутациите от естествения радиоактивен фон (гама лъчение), които непрекъснато вкарват грешки в някой друг бит (или ген) на иначе перфектно замисленото от природата реплициране. Тези мутации понякога объркват сметките на Мендел и от време на време водят до появата на гени, сякаш измислени от нищото (не по наследствена линия).