Първоначално публикувано от
Niki1313
Малко извън темата - преди няколко години, присъствах на търтиево сборище и оплождане на майки. Не знам дали някой от Вас е имал това щастие да наблюдава този природен феномен, но след раждането на децата, това беше най-големия духовен оргазъм, който някога съм изживявал - красота на красотите.
Вече в темата - трябва да се стремим (или поне, аз за себе си) да правим прости неща с малки крачки, но продължително време. Веднага се сещам за брат Адам, как в началото на сезона (в ранна пролет) бракува/премахва калпавите майки и семейства, защо ли - всеки мислещ пчелар ще може да си отговори.
Вярно е че трябва да препрочетеш малко, да научиш малко, да обмениш опит с по-опитни и знаещи, да кажеш някоя сложна думичка, но ако във вените ти не тече кръв напоена с пчелна отрова, то твърде вероятно е да изплйокаш едно голямо нищо.
От "простата" селекция (по всяко време шкарт на мършата " rubbish in, rubbish out" (слънчо, ако ми кажеш това от къде е, спирам да коментирам във форума и ще ти вдигам пръст и за най голямата дивотия, която напишеш)) която правя за себе си и други простички действия, повече от половината семействата в момента са ми готови за оползотворяване на каквато и да е паша и предизвикателства.