Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 40 от 87 ПърваПърва ... 30383940414250 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 391 до 400 от общо 861
    VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Аз, съм привърженик на платеното гласуване! Да! Защо да ни принуждават със закон, когато може да ни поощрят с мангизи? Който не иска да гласува доброволно- да взима парите! А, който иска да гласува- да не взима! Е, само хипотетично- колко от гласувалите ще взимат и колко не?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Има и други начини. Например чилийския с ген. Аугусто Пиночет и турския с ген. Кенан Еврен. Да напомням ли пак тезата за приликата между българина и говедото?
    Плашиш ме, че ако не отида да гласувам като говедо /или като овца/, ще последва Пиночет ли?

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Аз, съм привърженик на платеното гласуване! Да! Защо да ни принуждават със закон, когато може да ни поощрят с мангизи? Който не иска да гласува доброволно- да взима парите! А, който иска да гласува- да не взима! Е, само хипотетично- колко от гласувалите ще взимат и колко не?
    Ами то и сега е така с мангалите - плаща им се за да гласуват. Гражданите гласуват по съвест. Ти от кои си?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    "Демокрация" е неточно и неясно понятие. Има два вида вида демокрация - представителна и пряка. Представителната демокрация е де факто изборен авторитаризъм, но все пак е необходима преходна (еволюционна) форма по пътя към истинската демокрация - пряката такава.
    Жална му майка на т.нар. авторитарен лидер, дето ще се опита да управлява Бъгария - нали първото, с което ще го посрещнат е:"К'ъв си ти бе? Ти ли ще ми даваш тон в живота, бе? Абе айде бегай !
    На изток е :
    Както казва бандитът Калвера от класичекия филм "Великолепната седморка":
    "Грешката ви е, че карате хората сами да вземат решения. С мен е лесно: правят онова, което аз им кажа." И резултатът е налице.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Ако така или иначе трябва да се ядат лайна и нищо друго, по-добре е да избереш най-малко противното лайно. Иначе има опасност да ядеш най-миризливото лайно, при това не само ти, но и всички твои колеги и приятели.

Тоест дори и когато избора е само между лайна, ПАК Е ПО-ДОБРЕ ДА ГО НАПРАВИШ ТОЗИ ИЗБОР.
    Няма ли начин да им покажем на всички, че са лайна и че мястото им е на сметището.

Другия вариант е всички Българи, които не са лайна, не са овце и говеда, и не искат да ядат лайна, да заминат в Чужбина или в кланицата.
    Тука ще останат само лайна, овце и говеда, та ако ще да ги наричаме и българи.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Задължителното гласуване може и да доведе до някакви промени но не и до смяна на системата. От темата селекция разбрах че местната пчела е най добра заради географията а дали тази система на управление която се прилага 25г. е съобразена с нашата география (резултата го виждаме).

Аристотел който се счита за основоположник на политическата наука казва че държавното управление не трябва да е управление на хората, а на законите, защото и най-добрите управляващи са подложени на чувства и афекти, а законът е „уравновесеният разум”.Той обособява 3 правилни държавни устройства и съответните им 3 неправилни, в зависимост от 2 критерия: в чий интерес се управлява и броят на управляващите.
    Правилни форми на държавното управление са: монархия, аристокрация и полития. Съответните им неправилни еквиваленти са тирания, олигархия и демокрация.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    "Демокрация" е неточно и неясно понятие. Има два вида вида демокрация - представителна и пряка. Представителната демокрация е де факто изборен авторитаризъм, но все пак е необходима преходна (еволюционна) форма по пътя към истинската демокрация - пряката такава.
    Жална му майка на т.нар. авторитарен лидер, дето ще се опита да управлява Бъгария - нали първото, с което ще го посрещнат е:"К'ъв си ти бе? Ти ли ще ми даваш тон в живота, бе? Абе айде бегай !
    На изток е :
    Както казва бандитът Калвера от класичекия филм "Великолепната седморка":
    "Грешката ви е, че карате хората сами да вземат решения. С мен е лесно: правят онова, което аз им кажа." И резултатът е налице.
    Дай ми отговор , какво означава и от къде идва понятието ?

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Сега , ще кажеш от древна Гърция . Да , така е .
    Там обаче са имали роби , тогава за каква демокрация става въпрос .
    Робството е официално отменено в средата на 19 век .
    Сега е икономическата зависимост ?
    Не е ли заробване !?!?

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Съществуват различни дефиниции аз имах в предвид тази от древна Гърция че народа управлява но мисля че в съвремения свят управляват тези който държат парите тоест банките (световна ,европейска и др.) и международните компании (тези по спомен около 150-200 държът 60% от международната търговия) и регионалните държави трябва да се съобразяват с тях иначе няма как.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Сега , ще кажеш от древна Гърция . Да , така е .
    Там обаче са имали роби , тогава за каква демокрация става въпрос .
    Робството е официално отменено в средата на 19 век .
    Сега е икономическата зависимост ?
    Не е ли заробване !?!?
    Цитирах Аристотел
    Съответните им неправилни еквиваленти са тирания, олигархия и демокрация.

Страница 40 от 87 ПърваПърва ... 30383940414250 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •