Моля Ви , уважаеми колеги....четете ...
http://pchelari.com/forum/showthread...=1224#post1224
Моля Ви , уважаеми колеги....четете ...
http://pchelari.com/forum/showthread...=1224#post1224
Постоянно ме преследват умни мисли...но аз съм по-бърз
От поста ти приятелю разбирам, че в България няма и не вирее Дугласка ела.Така ли е или бъркам.Първоначално публикувано от христо
Силата присъства там, където работи мисълта.
Няма пълно щастие. Акацията също трудно гние.
Вирее. И се засажда. Но промишлен дърводобив....Освен ако има някакви насаждения от Бай Тошово време, тогава се залесяваше много и то предимно с иглолистни, но се съмнявам.Единични бройки - да.А да се внесе иглолистен материал от САЩ е свързано с трудности.
Постоянно ме преследват умни мисли...но аз съм по-бърз
Точно такаq вирее и се засажда.Действително за промишлен добив и дума не може да ставаq защото няма големи масиви, но покрай белия бор и смърча добиват и някоя и друга бройка догласка елаq поне при нас е така в Балкана около Берковица.В момента добиват бял бор и догласка ела, но са нарязани на 1м и ги изнасят с вагони за някъде.На горските служители с над 10г стаж им се полага дървен материал и разбрах, че им предлагат или смърч или догласка ела.Първоначално публикувано от христо
Силата присъства там, където работи мисълта.
Незная дали мястото за въпроса ми е точно тук.Искам да попитам дали някой от област Монтана може да ме насочи от каде мога да си купя сух материал за изработка на кошери и евентоално на каква цена?Благодаря предварително!
Искам да попитам хора, които разбират, колко време трябва да съхне липа? Отрязана и набичена Февруари на 32мм дебелина ,подредена на сенчесто и проветриво място, с разстояние от 25мм между редовете.
Казаха ми, че липата съхнела по- бързо и за 3-4 месеца е готова, но това ми се струва доста кратък период. Та, кога ще е готова за работа, без да очаквам свиване и изкривявания?
Благодаря ви предварително
Най-малко 6 месеца трябва да съхне липата.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))