Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
WP_20160306_003.jpg WP_20160306_005.jpg WP_20160306_006.jpg
Сефтето за годината. Домашно прясно овче сирене. Само се чудим с червено вино ли да го полеем или студена бира......
Мда. А аз пък точно в неделя нацепих на трески нашето сиренарско сандъче. Така и не се сетих да му направя барем една снимка за спомен. След повече от 30 години вярна служба, /последните десет вече в друг отрасъл на домашното животновъдство http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=80&page=3/, беше на решето и нямаше за кога да стои. Но му личеше че е правено от Майстор-дърводелец - страниците вкопани в дъното и ъгловите сглобки на фалц. На предната стена си имаше чучурче /от поцинковка, тогава нямаше евроизисквания/, отгоре дървена притискателна скара и един камък...
Абе няма по-хубаво нещо от домашно овче сирене, особено ако е и от пролетното мляко. Най ми върви със хляб от селска фурна, може и тъпкано в зелена чушка, ама да е от двора