Водата е чиста, на кучето му се дават редовно хапчета за паразити. Пчелите ходят по какви ли не мръсотии, но няма как да ги вържем. На край село има кравеферма и на пресните изпражнения гъмжи от пчели, по запустелите къщи какви мизерии има пълни с вода. Аз съм и осигурил хубава вода в пчелина от там на татък няма какво да направя.
Лани поих 1 слаба-слаба отводчица със спринцовката под таблата. 1 спринцовка 20 кубика сутрин и 1 вечер. Стана си нормална отводка, сега е на 6 пити от нея чакам мед от акацията. вода им трябва на пчелите. Влажност на въздуха също. В определени моменти.....стига да ги знаеш тия моменти.
П.П. И те (пчелите) не са шантави....знаят каква вода да дават на бебетата си.
[QUOTE=Ангел Йосифов;88929] Никога не съм слагал сол,но винаги на пролет капвам по 2 капки йод на литър.
Сложи два съда,единият с чиста вода,другия с подсолена и ще видиш разликата!
Постепенно измести поилката на кучето към пчелите (те са си я харесали ) , а на кучето сложи друга.Сложи малко захар на поилките.
Внасят нектар. Когато внасят нектар и работят, не ходят на поилките. използват влагата от нектара. Сега въздуха има висока влажност, почвената също е много висока и вероятно нектара е с по-високо водно съдържание. Споко, не е болка за умиране, че не ти ходят на поилките. Вода си вземат и от росата по растенията....... Ако даваш и сироп.....те си преценяват каква влага им е необходима.
Малеее, мале. Чета и не вярвам на очите си. Като казах, за кучето и водата, че не е добре имах предвид пчелите, а не кучето. Водата била чиста, а около кучето как е? Пак чисто. Терена около кучето е замърсен в радиус от 15 - 20 метра. А в другите постове където става дума за кравеферми, и че пчелите ходели по .....ето затова се казва, че пчелин не се строи до гари, автогари, селскостопански обекти и т. н., но явно на никой не му пука. Пак питам - колко струва този мед?
В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))