Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 393

Преглед на хибрид режима

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Дамяне, сложи по едно трупче да има каде да ги хващаш, виж кошерите на Гърдев, хем ще можеш да ги плъзгаш напред и назад. За хранилката, като звъннеш за пазарната цена/крайната :-) :-) :-) :-) /ще ти кажа как може да я ползваш по друг начин.
    Мисля
    Ще видим какво ще стане, нека първо ги заселя.
    Сега измерих шума при работещ циркуляр 65 dB. Ще може да се работи вечер
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Преминаващ наблизо трамвай вдига до 75 dB .
    Лично аз , цяла година не съм направил и една летва .Съседа отгоре се сърди.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Мисля

Сега измерих шума при работещ циркуляр 65 dB. Ще може да се работи вечер
    Помисли още малко !Ако не си последен етаж,ще дойде комшията над теб и ще те попита ''Е ,сега к,во праим ? '' /въпрос на всички катаджии в БГ/
    Ти набиваш шия в раменете т.е. вдигаш рамене и правиш физиономия на ни лук ял ,ни лук мирисал . И той гордо казва –На всеки час шумотевица ,по 1 буркан омния с мед /няма значение ,плътен или не .Започнеш ли ,счита се за час./ Това е началото. Под теб ,комшията ще дойде и ще ти зададе въпроса –Комши, усети ли земетресението ? Полюлея още се клати и ми напомня за ''тука има , тука нема '' А......аа ,ти имаш машинка и работиш на нея . Кошерчета, пчелички,медец . ЧУЙ, СЕГА КОМШИ !За всяко земетресение което ти предизвикаш ,даваш по кило мед .Иначе.е.......ееееее .Ти знаеш .
    Е ,те това е действителността.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Помисли още малко !Ако не си последен етаж,ще дойде комшията над теб и ще те попита ''Е ,сега к,во праим ? '' /въпрос на всички катаджии в БГ/
    Ти набиваш шия в раменете т.е. вдигаш рамене и правиш физиономия на ни лук ял ,ни лук мирисал . И той гордо казва –На всеки час шумотевица ,по 1 буркан омния с мед /няма значение ,плътен или не .Започнеш ли ,счита се за час./ Това е началото. Под теб ,комшията ще дойде и ще ти зададе въпроса –Комши, усети ли земетресението ? Полюлея още се клати и ми напомня за ''тука има , тука нема '' А......аа ,ти имаш машинка и работиш на нея . Кошерчета, пчелички,медец . ЧУЙ, СЕГА КОМШИ !За всяко земетресение което ти предизвикаш ,даваш по кило мед .Иначе.е.......ееееее .Ти знаеш .
    Е ,те това е действителността.
    Пак успя да ме разсмееш посред нощ!
    Тези буркани с мед за нищо ги нямаш.
    Сега...обяснявам:
    Направих помещение 50-60м2.
    Тавана - минимум 12см изолация.
    Стените - тухла + външна и вътрешна изолация. Друга екстра която ще си запазя като информация.
    Вратите ще са с 4 успоредни уплътнения(мога да го използвам за бункер). Ламарината заварена и залепена с PU уплътнител, за да не вибрира. 4см изолация на вратите + 2.5см дъски върху нея.
    В ъглите най-вероятно ще има дунапрен, но още не съм решил как да го направя.
    Прозорците с 10см камера, където е възможно.
    Пода 10см повдигнат върху скара.
    Други екстри, които нямам времето да описвам.

Мога да си направя звукозаписно студио в това помещение.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Забрави да облицоваш стените с корк.Тъй де за всеки случай.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Пак успя да ме разсмееш посред нощ!
    Тези буркани с мед за нищо ги нямаш.
    Сега...обяснявам:
    Направих помещение 50-60м2.
    Тавана - минимум 12см изолация.
    Стените - тухла + външна и вътрешна изолация. Друга екстра която ще си запазя като информация.
    Вратите ще са с 4 успоредни уплътнения(мога да го използвам за бункер). Ламарината заварена и залепена с PU уплътнител, за да не вибрира. 4см изолация на вратите + 2.5см дъски върху нея.
    В ъглите най-вероятно ще има дунапрен, но още не съм решил как да го направя.
    Прозорците с 10см камера, където е възможно.
    Пода 10см повдигнат върху скара.
    Други екстри, които нямам времето да описвам.

Мога да си направя звукозаписно студио в това помещение.
    И ако триона ти е наточен както трябва, да жужи, дори данъчен да мине, няма да чуе нищо.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Шивач, Фарар пише, че плодника трябва да се състои от 4 елемента/магазина/.

Наблюдател
    Регистриран
    23.07.2015
    Пчеларски район
    Перник
    Шивач, Фарар пише, че плодника трябва да се състои от 4 елемента/магазина/.
    По-скоро 3, като идеята е преди сезона да се ограничи майката на 2, че и на 1 магазин, за да оползотворяват пашата, а да не се разсейват с пилото, понеже нямам опит, взех компромисно решение да огранича плодника на 2 магазина, пък после ще се адаптирам спрямо ситуацията.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от 6iva4a Виж публикацията
    По-скоро 3, като идеята е преди сезона да се ограничи майката на 2, че и на 1 магазин, за да оползотворяват пашата, а да не се разсейват с пилото, понеже нямам опит, взех компромисно решение да огранича плодника на 2 магазина, пък после ще се адаптирам спрямо ситуацията.
    Доколкото съм чел, идеята е друга. Трябва да има целогодишно място за снасяне на пило. Ако не забравя ще снимам мойте.

Наблюдател
    Регистриран
    23.07.2015
    Пчеларски район
    Перник
    Доколкото съм чел, идеята е друга. Трябва да има целогодишно място за снасяне на пило. Ако не забравя ще снимам мойте.
    Сега погледнах в книжката, 4ри корпуса за плодник е при двумайчино отглеждане.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •