Далачето за два дена е пораснало още толкова. Днес разбрах, че ще съм на загуба със цвекловата захар, толкова бързо е ядат, че не мога да им насмогна да слагам. Явно тон и половина няма да стигнат и ще се наложи да купувам още. За сравнение тръстиковата е ядат двапъти по-бавно, имам сравнение защото в неделя им сложих последния чувал от нея и е видима разликата от изяденото между двата вида.
P_20160301_161951.jpg
Вече имам празни хранилки, които бяха пълни със суха захар. Външните съм ги наредил отдавна. Утре мисля да почна да зареждам вътрешните.
Миналата година като ти разправях, ти си мислеше, че си правя майтап. СЛАГАЙ РАМКИ С ОСНОВИ!
Ако ти я ядат по-бавно тръстиковата, това е защото някой е изтървал повече хидратна вар. При преработката на захарта се използва вар - не си правя майтап. Това е с цел да се повиши pH-тоДа беше питал, да ти бях казал
![]()
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
По прогноза -облачно слаб дъжд.Добре, че не им се вързах и отидох на пчелина.Времето -чудно ,слаб вятър, почти слънчево, температура около 20 градуса.Пчелите летят, като луди и носят прашец.При мен тук -там има по някоя леко побеляла джанка.Четирите семейства, на които придадох майки са ги приели.Прегледах и последните десетина кошери.Всико е наред.От тук нататъка , каквото зависи от мен ще го направя, остава и природата да е с нас.
И при нас джанките цъфтят. Отворих 5-6 кошера днес, пило разнородно имат. Разпечатах малко мед и сложих рамката до пилото.
При хубаво време и на останалите кошери им предстои това
Освен да си пожелаем успешен старт на новия сезон той чука на вратата вече![]()
Току що се върнах от пчелина. Има невероятен приток на нектар и прашец! Местноста е обсипана с талази, от бели, розови и тук там жълти и лилави багри! Слагам основи не ами, несмогвам! Най силните и търтеи им се прищяло, а някои и магазини пълнят! Както казва Ачката, ще се правят отводки. Кеф!!!
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))