Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 192 от 677 ПърваПърва ... 92142182190191192193194202242292 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,911 до 1,920 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Ха ха, ти тръгни да разширяваш гнездото на 1 март с по 3 рамки на во, пък после ще се чудиш защо си с месец назад.

Той Ангел тия неща за комшиите ги пише.
    Тихо, че ще се усетят.
    Аз не стеснявам и не разширявам, ако е тръгнал градежа, ще и сложа по 1 основа до пилото а питата с мед над рамките. Миналата година, чак април ги орварях, но сега са много по напред с развитието.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Колегата носи на закачки и друг път съм го пробвал, ама и аз не знам кога да спра.
    Винаги може по-добре.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Ха ха, ти тръгни да разширяваш гнездото на 1 март с по 3 рамки на во, пък после ще се чудиш защо си с месец назад.

Той Ангел тия неща за комшиите ги пише.
    Кое те кара да мислиш,че ....лъжа.И восъчните основи са две,а третата е магазинна рамка без во и без тел.....Преди време един колега,когото уважавам,2-3 години ме убеждава да не слагам магазините(само с во) около 1 април-НЕ го послушах.... около и след цъфтежа на черешата,пчелите ми започваха да качват мед във вече изградения магазин...... Както и да е.Желая успех и приятни празници на всички..

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Не си ме разбрал, въобще не съм си помислил че лъжеш. Но исках да разбера защо ти е да разширяваш гнездото точно когато се сменя пчелата и кошера е във повратна точка. Майката сега снася на ден по колко максимум по 800-1000 яйца на ден, по 20 дена са 16000 килийки, това са 3 дб рамки. Как се гледат по-лесно 16000 пчели ако са на 3 рамки или ако са на 7 рамки.

За магазините съм точно на твоето мнение, но рамките да са 50 на 50 основи и изградени. Даже ако гониш рапица още на 20 март се слагат.
    Винаги може по-добре.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Кое те кара да мислиш,че ....лъжа.И восъчните основи са две,а третата е магазинна рамка без во и без тел.....Преди време един колега,когото уважавам,2-3 години ме убеждава да не слагам магазините(само с во) около 1 април-НЕ го послушах.... около и след цъфтежа на черешата,пчелите ми започваха да качват мед във вече изградения магазин...... Както и да е.Желая успех и приятни празници на всички..
    Силен кошер ще изгради 2 основи без проблем в това време. Предполагам е тръгнал и нектара.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Днес наминах да ги почерпя,че утре го дават лошо време.Между другото напълних две преносни сандъчета с прясно изградени рамки,а на тяхно място пак ВО.Както върви годината,ще се правят рани отводки няма да мине само с граденж...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Днес наминах да ги почерпя,че утре го дават лошо време.Между другото напълних две преносни сандъчета с прясно изградени рамки,а на тяхно място пак ВО.Както върви годината,ще се правят рани отводки няма да мине само с граденж...
    Натискай ги да работят, че те настигам.
    Прегледах 2 кошера, но е рано за разместване. Имаха по 5 и 6 пити с пило и малко мед, 1 подгогвена за осеменяване и 3 почти изцело с мед. Пилото предимно запечатано и тамън като се излюпи и го зареди отново, ще ги преглеждам, след 15 дена. Миналата година по това време имаха по 2 пити с пило.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    [...............

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Днес навестих питомниците ми. Положението направо е за стра - много пчела, пило от 3 до 5 рамки, а някой мами не мога да се спрат и се раздават ама яко - почнали са и 6-та рамка. Вкарват много и разноцветен прашец като в семействата масово има по 2-3 рамки. Храна имат поне по 10 кг, но същата бързо ще премине в пило. Като ги гледам направо нищо не са изяли. Мита за голямата консумация през топлите зими за мен е разбит. От някой гнезда се наложи да вадя по една, а в няколко случая и по две рамки мед, за да има място за осеменяване. С оглед на това развитие може да се очакват изненади в април и май.

1.jpg

Блондинките които развъдих миналото лято се справят наравно с останалите. Не знам дали и какво италианско има в тях, но към момента не мога да ги отлича с нещо. Като им гледам поколението, доста и от местните търтеи са ги стигнали. Бягат, бягат колко да бягат

2.jpg
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Днес навестих питомниците ми. Положението направо е за стра - много пчела, пило от 3 до 5 рамки, а някой мами не мога да се спрат и се раздават ама яко - почнали са и 6-та рамка. Вкарват много и разноцветен прашец като в семействата масово има по 2-3 рамки. Храна имат поне по 10 кг, но същата бързо ще премине в пило. Като ги гледам направо нищо не са изяли. Мита за голямата консумация през топлите зими за мен е разбит. От някой гнезда се наложи да вадя по една, а в няколко случая и по две рамки мед, за да има място за осеменяване. С оглед на това развитие може да се очакват изненади в април и май.

Блондинките които развъдих миналото лято се справят наравно с останалите. Не знам дали и какво италианско има в тях, но към момента не мога да ги отлича с нещо. Като им гледам поколението, доста и от местните търтеи са ги стигнали. Бягат, бягат колко да бягат
    Този като го гледам и ми се струва, че още до края на март ще го гониш, ако не вземеш някакви мерки.

Страница 192 от 677 ПърваПърва ... 92142182190191192193194202242292 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 43 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 43 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •