- Какъв си такъв тъп! От толкова години ходиш на училище, а нито една буква не си научил! Само едно тире и една точка знаеш! - крещят родителите. Малкият виновно навежда глава и пак отива в стаята си да пише точки и тирета в тетрадката си. Така минавали детските години на Самюел Морз...

Питали американец, французин и руснак с какви коли пътуват. Американецът казал: - На работа - с БМВ, из природата - с джип, в чужбина - с Форд. Французинът: - На работа - с Пежо, из природата - с Рено, а в чужбина - с Мерцедес. Руснакът казал: - На работа - с тролей, из природата - пеша, в чужбина - с танк.

Приказни работи
/Н. Комедвенска/

-Кой на портичката хлопа? –пита баба с яка сопа и вратата не отваря.А отвън се отговаря:- Аз съм лоша Баба Яга,дето хич не й прилягада е вече Баба Яга.Подир мене е Снежанка,гладна като партизанка.Седем хърбави джуджета,Баба Меца с две мечета -всички - бедни емигранти с долни гащи на тиранти.- Леле! - плахо баба рече.- Що сте толкоз надалече?Тук не помним веч' дори Тилилиейските гори...- Миналата есен значи Гарван черен се разграчи,че във царските палати влизат евродепутати.Погнали Лъва навънка,без да хапе и да мрънка.Няма мои, няма твои,всички приказни герои -хора, зверове, пернати,
станахме на демократи.Кума Лиса - дърта мента,я избраха в парламента,я обаче, кюта-пата,лапа кат' за сто мандата.Кумчо Вълчо - охранител,
Косето - счетоводител,Зайо Байо с пълна чантамъкне зеле на аванта.На джуджетата добрички взеха златните парички за кюфтета и заплати
на горките депутати.После пък на Баба Меца конфискуваха медеца,че го трупала в гърнета,без да плаща Дедесе-то.Вчера в Горската аптека
Баба Костенурка клета изпищя като заклана,щото данъчен я хвана,че без касова бележка изцерила Ежко Бежко.А пък мене, Баба Яга,
под лъжичката ме стяга,че за тез електорати ми отмъкнаха метлата и съвсем не ми приляга да се казвам Баба Яга.Па се сбрахме недоволни,
гладни, хърбави и болни аз, Снежанка със джуджета,Баба Меца с две мечета,грабнахме си чукалата и напуснахме гората, щото тая демокрация
си е жива ликвидация!