Вчера сколасах и направих осведомителен преглед на семействата. Температурата не беше желаната (предсказаната от синоптиците), но като цяло ставаше - между 9*С и 14*С, предимно облачно, без вятър. Като цяло съм много доволен от видяното. Няма влага и мухъл - тази година за първи път не поставих никакви "затоплящи" материали и разликата е очевидна. Всичко е сухо, а при отваряне от кошера се носи приятна миризма на прополис и восък. Всички семейства са презимували успешно, като са излезли силни от зимата, а майките са пронесли. Пило има на 4 пити, като на 2/3 от питите са осеменени и запечатани на около 50 % двустранно, а 4-тата е започната. Направи ми впечатление, че има големи площи излюпено пило (за сезона) на около 2 пити с големината на длан (осеменени повторно). Пчелите разчистват усилено, въпреки все още студеното време (току що са излезли минзухарите, а до джанката има повече от 20 дни). Поставих питки по килограм и третирах за акар, като си мисля да направя контрола по метода на Матеев в края на март.