MINELI са най-качествените според мен!Имат едно преимущество което съществено ги отличава от всички други,отворите са по-ниско от дъното и всичко се изтича.Цената им е по-висока от другите!
MINELI са най-качествените според мен!Имат едно преимущество което съществено ги отличава от всички други,отворите са по-ниско от дъното и всичко се изтича.Цената им е по-висока от другите!
От това, което съм виждал на живо, най-качествени като: материали, изработка, внимание към детайла и възможности са румънските на http://www.apitotal.ro/EN/Centrifuge...ge_radiala.htm
обаче там комуникацията е силно затруднена, защото собственикът е много възрастен, говори единствено румънски и малко немски, трябва да се предплатят предварително и съответно са скъпи.
Писах им на тези от Минели за две от центрофугите, чакам да ми дадат цени.
tsc1, преди около 5 месеца ходих при тях и разбрах, че ако искаш да си купиш нещо от там, трябва да им отидеш на крака поне два пъти в работно време.
Да, питам за MINELI, защото са сравнително близо, изглежда да имат на склад центрофугите и края на тази седмица е удобен случай да се разходя до Сърбия...
Edit.
Информация от производителя Минели, която получих преди малко:
12 рамкова ЛР автоматична касетъчна - 1800 евро
6 рамкова ЛР автоматична - 1300 евро
6 рамкова, ръчна ~ 650 евро
Нямат всичко на склад, трябва предварителна договорка.
Този пост е редактиран от Ristis; 29.02.2016 в 12:00.
Христо Йорданов
Keep Walking...
Аз дълго време мисля каква центрофуга да си взема и специално разглеждах сръбските. Като качество на изработка ги подреждам в следния ред. 1. MINELI, 2.FINANS, 3.TECHTRON. Не включвам LYSON и EVROTOM, те са в по-висок ценови клас. Спрях се на TECHTRON, защото имат представители в България. Иначе на изложението в Тайшмайдан цената на центрофугата, която търсех 12 рамкова радиална, се въртеше около 500-600 евро за различните производители. При FINANS цената на 12 рамковата и 20 рамковата е една и съща, тъй като на размери са едни и същи, просто при 20 рамковата питите се подреждат по на гъсто и са доста по-близки една до друга. А и са с един и същи мотор, не зная дали еднакво добре ще върти 12 и 20 рамки. Хубавото е, че центрофугите на FINANS и на TECHTRON имат и ръчно задвижване. FINANS и TECHTRON също са в Рума. Продукцията им е почти еднаква, но всеки е вложил нещо свое в изработката. Например FINANS имат напречни ограничители там където влиза ухото на рамката с цел рамките да не мърдат напред. При TECHTRON ги няма.
Имам един въпрос към колегите, които работят с такива. FINANS имат автоматичен режим, който върти центрофугата и в двете посоки, докато TECHTRON твърдят, че това не е нужно и е достатъчно да се върти само в едната посока и при тях се въртят питите само в едната посока. Какво ви е мнението ? Има лиразлика в това колко добре ще се изцентрофугират питите при едностранно и двустранно въртене?
Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.
Визирайки радиална - няма разлика, моята също е с две посоки на въртене.
"Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов
През лятото на 2014 г купих от Минели, Дупликатор - машина за инвертиран сироп. Миналата година взех от Техтрон центрофура. Интересното е, че при Минели машините за инверт са по-евтини, а при Техтрон - центрофугите. При центрофугите разликата е и в задвижването и управлението. Поради това тези на Минели са по-скъпи. Като качестнво не мога да определя кои са по-добри. Може би тези на Минели са с едни гърди напред, но.... Влизал съм в производствените бази и на двете фирми. Минели произвежда повече и по-хубави продукти. При Техтрон има по-голямо предлагане на пчеларски инвентар, но голяма част от него е произведен в Китай. Какво да правят, все пак са врата до врата с друга голяма сръбска фирма за пчеларско оборудване - Евротом.
Този пост е редактиран от zayo; 03.03.2016 в 22:22.
Keep Walking...
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))