Втората част беше доста интересна. Не бях забелязал в наредбата една мноооооого важна подробност. Заплащането ще е ДО 129 евро на хектар. Тези две буквички обезсмислят почти напълно цялата програма. На всичко от горе няма обсолютно никаква яснота колко ще е бюджета, но със сигурност няма да е голям. Обяснявам простичко кандидатите (зърнарите ) трябва да кандидатстват по мярката без да знаят колко ще е всъщност подпомагането, а в същото време трябва да имат сключен договор с пчеларите. Няма да има спиране на приема при изчерпване на бюджета, а той ще се разпределя по равно за всички заявени площи за подпомагане. Вероятността зърнаря да получи 1,2-5лв на декар е огромна. Тоест той ще е вътре от всякъде. АБСОЛЮТНА МЕГА ПРОСТОТИЯ ОТ СТРАНА НА МИНИСТЕРСТВОТО.
АЗ СЪМ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДОВОЛЕН ОТ СЪЗДАЛАТА СЕ СИТУАЦИЯ, ЗАЩОТО ТАКА МЯРКАТА ЩЕ ПРОПАДНЕ И ВСИЧКИТЕ МИ ПРИТЕСНЕНИЯ И ОПАСЕНИЯ ПОКРАЙ НЕЯ СЪЩО.
Калоян Кисов е прав че 1 км. разстояние е много за ефективно опрашване, само че той въобще не е вникнал във тезата на мярката,а тя не е търсеща ефективно опрашване, а търси разнообразна паша на пчелите и тогава септемри и на 3 км да имам цъфнал 1000 дка памук ще ми е в огромна полза.

Цитат