Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 8 от 65 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 71 до 80 от общо 643
    Ще поживеем пък ще видим кога ще стане и това да дават на пчелно семейство. Все пак не забравяй че това не е Европа или Гърция народа да се вдигне а България и кучетата си лаят а кервана си върви и само властта се сменя и всички са един дол дренки. Всеки си има мнение и сам решава какво да прави. На мен държавата нищо не ми е дала а само ме скуби да и давам давам давам.

И тая хубава държава дето се надяваш да се вземе в ръце и да помогне на някой. Ето ти пример имам бебе на 7 месеца още майчинство не сме взели пък колега ти се надяваш да ти платят на пчелно семейство.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от buci59

Ето и новите ми кошери от тази година.На заден план се виждат и ветераните ми-кошери по на 20 год,но все още годни за употреба.
    Харесва ми схемата със прелка на медови корпус, така пчелите първо там пълнят. Инак имаш ли прашецоуловител долу или просто са стеснени?

Почетен Автор
    Регистриран
    25.09.2010
    Да,имам дънен прашецоуловител,но снимките са правени през септември,когато вече съм ги махнал а входа на с-та е стеснен.На едната снимка отгоре има коригиращо с-во,което обединих с основното в края на месец септември.

Наблюдател
    Регистриран
    22.02.2011
    Утре отивам на село и ще кача и моите да ги видим

Наблюдател
    Регистриран
    24.04.2011

Re: Ето ги и моите

Цитат Първоначално публикувано от wenciautoklima

Стиродур на BASF,полиуретаново лепило,летви за основа и конзоли за рамките.Необходимо време за изработване около 40 мин.Външно покритие Фасаген.
    Приятелю, кажи как ги правиш тия кошери, че вече сумати и време ги мисля . Как ги отлепяш като ги отваряш? Не се ли нарушава целостта на фибрана и въобще разкажи малко повече... Снимай някой отвътре, ако може. Или дай някой телефон да те питам някой неща, ако няма да е нахално? wink; Поздрави

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Има два варианта. Единият е да се направо метален лайзен, може и от алуминиева ламарина, но това не е добре, защото метала е добър проводник на топлина. Другият е да се залепят дървени летви. Боядисването с фасаген не е добра идея. Съдъра вредни вечества. Боите акрилните са достатъчно добри и за фибрана.
    Както и да го гледаме, дървото си е най-подходящо за кошери. През зимата в особено студени и ветровити райони може да им се помогне с обличане от двете страни и задната страна, но не и предната, с стиропор или тънък фибран. Аз ползвам 1см фибран. Предпазва от повратностите на времето.

Re: Ето ги и моите

Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Колега Венци, как си защитил вътрешните повърхности от прогризване? Този "стиродур" с каква дебелина е?
    Тодор Тодоров

стиродур

Не съм на ясно.Гризат стиропора но стиродура не го пипат.Дебелината е 30мм.Вече трета година няма никаква щета/нито отвън нито отвътре/Честита и плодотворна 2012г.

Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    До колкото разбирам Стиродур е друго търговско наименование на Експандирания полистирол, също както са Фибран, Стирофлекс, Монодур, Глазформ, Стирофом, Тиктас, Полпан и други.
    Аз работя с фибран от пролетта на 2006та и през летния сезон прогризват стените и си разширяват около входовете на няколкото незащитени кошера, които имам за проба. Иначе ги защитавам като от вътрешната страна облицовам стените с обикновена мрежа за мухи. Но тази облицовка ми отнема много време - около 20 минути на корпус и искам да го избегна.
    Затова много се учудвам, че ти нямаш подобни щети?!
    Можеш ли да ми пратиш линк към спецификацията на този стиродур?

Страница 8 от 65 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •