Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 18 от 64 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 171 до 180 от общо 632
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Аз това лято за варовито пило също слагах такива зверски дози лимонтозу и се излекуваха.
    А дали това е което ги е излекувало?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Таз пролет ще третирам,като предните години-строителна рамка и подмяна минимум на половината рамки в плодника...Ааа и малко йод или калиевперманганат в сиропа и водата...

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Зазимих ги с 20+кг. мед, само 3 кошера с 15, но аз тях ги почнах по рано. Като ги третирах видях напълно разпуснат кълба, но няколко кошера както написах при поглед от горе, 2 празни рамки от северната страна и в другите 1/3 мед.
    Предполагам, че не се качили меда от 1вия корпус, но без да се види не мога да съм сигурен. А питките ги слагам слагам 1во заради нозевита и 2ро защото върху найлона се образуват капки конденз за пилито.
    А прогнозата за времето я сменят всеки ден, един ден март го дават 25 градуса на следващият сняг и минусови температури.
    Времето много се скапа. От днешна гледна точка питките са по-добро решение.
    Много ми е интересно колко мед от тези 20 кг. с които си зазимил в момента са в първи корпус. Ще бъда много благодарен ако споделиш когато провериш, може и на лично.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Времето много се скапа. От днешна гледна точка питките са по-добро решение.
    Много ми е интересно колко мед от тези 20 кг. с които си зазимил в момента са в първи корпус. Ще бъда много благодарен ако споделиш когато провериш, може и на лично.
    Всичкия мед в края на август го свалих в 1вия корпус и после са си качили каквото и е трябвало, от тогава не съм ги закачал.
    Когато правя преглед ще вия колко е останало и ще пиша, само да не забравя до тогава.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Преди малко непознат колега ми се обади да ме пита откъде да си намери един химикал. Колегата се обиди, но 3 пъти звъни, 3 пъти затварям...
    Телефонът ми е включен винаги и ако не вдигам, значи не мога да говоря и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще ви се обадя при първа възможност.
    На никого не съм отказвал помощ или информация или каквото и да било, СТИГА да имам времето.

За специализирана химия, която не се намира във всеки магазин за реактиви, можете да се обръщате към фирма ФОТ ООД - http://www.fot.bg
    Имат офиси в София и Бургас. Дори и това което търсите да го нямат в наличност, доставят го за 1-2 седмици. Поръчва се на името на фирма, а не на физическо лице.
    Цените им са малко по-високи, отколкото ако си поръчате същия химикал директно от чужбина, но за малки количества...повярвайте ми не си заслужава бягането по митници и цялата документация.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Наблюдател
    Регистриран
    21.02.2013
    За съжаление и аз си го купих от Гордиан за 46 лв. Другия път ще се замисля като си поръчвам от тях препарати.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    С какво ще третираме- строителна рамка, витамини, оксалова, Био Апис. Това за пчелите! За пчеларите- бира, ракия, морски дарове, мастика, бяло вино, джин фис, Биволско сърце и моцарела, ракия! Оппа повтарям се, има и още но.....!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Пчеларски район
    Добрич
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Биволско сърце и моцарела,
    Забрави и едно листенце босилек, той е етерично маслена култура и вероятно ще помогне за акара.:D

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Ники, контролно третиране се прави с възможно най-силен препарат с доказани качества. Тая био, еко, .... простотия не е никак подходяща за контрола.
    Дано не се подведеш.
    Видях 2 обезкрилени търтея пред 2 от кошерите и за това сложих само на тях силен препарат да видим какво ще стане. Направи ми впечатление многото търтеево пило в горния край на рамките, даже си рекох да не е търтовка, но като светнах с фенерчето, под него се вижда работническо пило, но не съм ги ровил. След 2 дена ще видя какво е паднало и дали може да се вярва на hive clean.

Потребител
    Регистриран
    08.02.2014
    И можели да се вярва на hive clean?

Страница 18 от 64 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •