Така е Георги, прав си.
А относно възникалия словесен конфликт със Слънчо- на мен ми е пределно ясно, че предните 2 отводки са пропътували 420км.
Сега предполагах, че от Видин ще праща на някъде.Затова и попитах, но ударих на камък с пресаташето и получих критики.
И тези екскурзианти ще отидат при първите ,но няма да са стигнали крайната дестинация.Чака ги още 40км.
До Зайо, на колко пити е пилото сега? И като завъртиш на 180 на колко пило ще бъдат горе-долу? И мойте Лангстроти сега покриват 6-7пити ама мисля, че пилото е малко.....
Това е една средностатистическа августовска отводка от миналата година. Тези отводки преди 2 седмици бяха средно на 1и 1/2 - 2 рамки с пило. Сега не знам точно на колко са понеже времето не позволяваше да ги разгледам. Ще ги завъртя след 2 седмици когато очаквам да са на около 4 до 5 макар и не пълни рамки пило. Виж снимките от предходния ми пост. Идеята е именно печелите да пренесат меда, а майката да осемени целите рамки и някоя до тях. В това положение ще ги задържа 2 седмици, което време обикновено е достатъчно.
Keep Walking...
Благодаря колега.
Заинтересува ме темата, защото мои роднини от Благоевград искат да ми дадат десетина семейства.Не че ми трябват, но няма и да са ми и излишни-стига да са здрави и да си заслужават разкарването ми до там.Та просто ще ми предстои транспортирането им и затова захапах темата. Имам няколко свободни нуклеуса, но няма да са ми достатъчни. Мислех да сътворя нещо от сорта като на г-н Матеев от фибран. Видях го на обявата му за продажба на отводки.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))