Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
Удрям реконтра, на въпроса към мен от колегата Гогол! И бързам да отговоря. Семействата ми презимуваха на раздалечени рамки. Право върху рамките с по една хранилка кристална. От декември до захарта мятам по един чорап. Утре пак. В чорапите има медно- захарно тесто и витамини. Отгоре с по един магазин, без найлон. Смъртност нямам. Освен изброеното, да имат и сироп и Апифонда. Всички имат пило. Не подбуждам с мед. Защото 100 ДБ пълномедни рамки струват доста пари, а моя мед е скъп!
А..ХАА....ААА !!!! Виж ти къде било разковничето .А раздалечаването на рамките сигурно го правиш закъснително,щом още декември обсебваш чорапите на госпожата и ги надяваш на пчелите. Меда ти е скъп казваш,и пак си сложил 3–4тенекета в медно–захарното тесто за 100–те кошера.А....аа,сетих се.Този разход си го компенсираш март месец ,като центрофугираш захаросания мед останал от презимуването.Твоята цетрофуга може да има тази опция,но моята –не .Затова предпочитам пчелите да извършат тази много тежка операция .И резултата е удовлетворяващ и мен и пчелите –много млади пчели. Без да лишавам госпожата от чорапи или чорапогащници. Тази година никой не може да се оплаче ,че няма ранно пило.Колеги говорят тук, за вече 4–5–6 пити с различно пило.Както върви ,работата отива към допълнителни корпуси и магазини.А ти –''........всички имат пило '' .Ще имат разбира се ,навън е пролет,макар и необичайна.